Fostul ministru al Comunicaţiilor, Sorin Pantiş, a depus o plângere la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie în care o acuză pe Laura Codruţa Kovesi, fostul procuror şef al DNA, de represiune nedreaptă şi de şantaj.
„Declaraţiile Laurei Kovesi au influenţat în mod direct finalitatea procesului. O bună parte din lucrurile prezentate nu erau foarte bine cunoscute sau foarte bine înţelese în general, ca mod de desfăşurare, ca ilegalităţi şi ca mod de răspundere a fiecărei instituţii a statului. În acest proces nu a funcţionat separaţia puterilor în stat, valabil pentru toate procesele din România.
Principalele probleme legate de Kovesi au avut loc în perioada 1 iunie-8 august 2014, pentru că după arestarea judecătorului Stan Mustaţă, dna Kovesi discută despre nevoia accelerării acestui proces, nevoia unei decizii rapide în acest proces, pentru că, vezi doamne, faptele s-ar prescrie în 2014. Un mare fals! Pentru că faptele noastre se prescriu în 2021, conform Noului Cod Penal sau 2022, conform vechiului Cod Penal. Cu toate acestea, dna Kovesi a invocat nevoia accelerării. Totul a avut repercusiuni, din păcate", a declarat Sorin Pantiş.
Plângerea împotriva Laurei Kovesi la SIIJ a fost formulată încă din martie 2019, astăzi având loc audierea fostului ministru al Comunicaţiilor.
Reamintim că judecatorul Stan Mustaţă a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, la sfârşitul lunii aprilie 2014, în dosarul de mită în schimbul unor soluţii favorabile în dosare. Ulterior, pe 26 mai, a fost trimis în judecată.
Magistratul a fost acuzat de procurorii DNA că ar fi cerut mită de la mai multe persoane condamnate sau inculpate, pentru a le rezolva favorabil situaţia în instanţă.
Fostul procurorul şef al DNA, a declarat despre acest caz că judecatorul Stan Mustaţă trimis în judecată, a tergiversat dosarul ICA al lui Dan Voiculescu.
Kovesi a subliniat ca, „exista riscul" ca unele dintre faptele pentru care era acuzat Voiculescu sa se prescrie.
Laura Codruța Kovesi a fost pusă pe liber din funcția de procuror șef al Direcției Naționale anticorupție după un raport al fostului ministru al Justiției, Tudorel Toader. După mai multe zile, Klaus Iohannis acceptat decizia, potrivit dcnews.ro