Evenimentul Zilei > Actualitate > Un fost ministru al Agriculturii cere vânarea de urgență a urșilor. Opriți măcelul, oamenii sunt terorizați
Un fost ministru al Agriculturii cere vânarea de urgență a urșilor. Opriți măcelul, oamenii sunt terorizați

Un fost ministru al Agriculturii cere vânarea de urgență a urșilor. Opriți măcelul, oamenii sunt terorizați

Petre Daea, fost ministru al Agriculturii, a avut o poziție tranșantă în chestiunea ce privește atacurile urșilor în mai multe zone montane ale țării.

Petre Daea, fost ministru al Agriculturii, a comentat în cadrul unei postări publicate pe Facebook unul dintre subiectele momentului din România. Cel al urșilor care fac victime după victime. El a cerut rezolvarea urgentă a problemei și i-a adus în discuție și pe ciobanii care ar trebui să urce la munte cu oile.

Petre Daea cere rezolvarea urgentă a problemei

„Opriți măcelul !
Imaginile zilei cu oameni sfârtecaţi de urși, care au îndurerat familii şi au intrigat o țară întreagă, nu pot fi eliminate prin măsuri surogat – a se vedea prevederile OUG și nici prin solicitări absurde la Avocatul Poporului.
Nu trebuie să alegem între oameni şi animalele salbatice!
Nu prin comisii care să constate post factum că moartea unui om poate fi recompensată prin uciderea ursului vinovat, care trebuie să fie şi dovedit vinovat, constatându-se împrejurările şi urmările.
Cunosc bine starea de spirit a crescătorilor de animale, care de teama urşilor nu mai pot urca la munte cu animalele pe care toţi le admirăm, privindu-le, dar să stai cu acestea sub cerul liber, în piscul muntelui şi sub amenintarea ursului ….e mult prea riscant, chiar periculos!
În munte nu se poate urca, oamenii din satele montane dorm îmbrăcaţi, în oraşe, urșii au ajuns să dirijeze circulaţia – generând mobilizări de forţe: jandarmi, poliția locală şi serviciul de circulație, un spectacol al fricii şi al neputinţei.
A făcut cineva un calcul despre cât ne costa aceste mobilizări de forţe şi pentru ce ?!
Vrem cumva să devină România gradina zoologica a intereselor unor admiratori ?!”, a scris Petre Daea. Fostul ministru a mai precizat:

„Ştiu şi îmi asum că voi fi criticat de o parte dintre cei care iubesc animalele”

„Merită să platim cu sângele românilor noştri şi cu teama zilnică această periculoasă interpretare a protejării mediului inconjurator ?
Unde este omul, care este locul şi rolul lui – în ghiarele ursului, în sicriul udat de lacrimile familiilor îndoliate şi în cimitirele cu crucile ridicate la capul defunctului UCIS DE URS ?
Ştiu şi îmi asum că voi fi criticat de o parte dintre cei care iubesc animalele şi eu sunt unul dintre iubitorii de animale, dar prefer critica în locul lacrimilor vărsate de durerea dispariţiei semenilor noştri.
AJUNGE !
Am decretat stare de alertă pentru:
– covid 19 ca să putem scapa de Sars-Cov-2, SALV NDU-I PE ROM NI
– gunoaiele lui Clotilde Armand, pentru a preveni îmbolnavirea locuitorilor CAPITALEI ROMÂNIEI
Poate putem decreta stare de alertă ca să numai moară FRAŢII NOȘTRI UCIŞI DE URȘI!
Ce ziceți guvernanți?
Eu spun așa:
Aveţi cu ce şi aveţi pentru cine să luati măsuri, fără alte constatări, pentru reducerea imediată a efectivelor în zonele deja cunoscute.
Moartea semenilor noştri vă obligă!”

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: