Un fost MILIȚIAN din anii '80 a reușit să își amâne din nou o condamnare definitivă din 2003. Procurorii nu au atacat decizia.

Un fost MILIȚIAN din anii '80 a reușit să își amâne din nou o condamnare definitivă din 2003. Procurorii nu au atacat decizia.

Fostul ofițer de Miliție Tudor Stănică – găsit vinovat și condamnat la 10 ani de închisoare, în octombrie 2003 pentru moartea disidentului Gheorghe Ursu – a reușit și anul acesta să își amâne executarea pedepsei de 10 ani de închisoare.

Fost șef al Direcției de Cercetări Penale a Miliției în anii ’80, colonelul (r.) Tudor Stănică a cerut  - și a obținut - pentru a 15-a oară prelungirea cu un an a întreruperii executării pedepsei, pe motive medicale.

„Admite cererea de întrerupere a executării pedepsei formulate de petentul condamnat Tudor Stănică. Dispune întreruperea executării pedepsei închisorii de 10 ani aplicată condamnatului prin sentinţa penală nr.49/14.07.2003 a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia II-a Penală, definitivă prin decizia penală nr. 4403/2003 a Curţii Supreme de Justiţie pe o durată de 1 an începând cu data de 13 aprilie 2019. (dată la care expiră întreruperea executării pedepsei dispuse anterior prin sentința penală nr.6/F/16.01.2018 a Curții de Apel București – Secția a II-a Penală). (…)Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în minuta Curții de Apel București.

Din informațiile de pe portalul instanțelor de judecată, precum și din cele de pe site-ul Instanței supreme rezultă că procurorii n-au depus contestație la decizia Curții de Apel București, astfel că hotărârea a rămas definitivă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tudor Stănică a fost condamnat definitive pentru implicarea în dosarul morții disidentului Gheorghe Ursu, alături de un alt ofițer de Miliție, Mihail Creangă. Marian Clită, cel care l-a bătut în închisoare pe disident până a decedat a fost trimis după gratii pentru alt omor, iar foștii ofițeri de Securitate Vasile Hodiș și Marin Pîrvulescu sunt judecați pe fond, tot la Curtea de Apel București,pentru infracțiuni contra umanității.