Evenimentul Zilei > Sport > Un fost mare internațional român, stupefiat de atitudinea lui Mirel Rădoi și amatorismul de la FRF
Un fost mare internațional român, stupefiat de atitudinea lui Mirel Rădoi și amatorismul de la FRF

Un fost mare internațional român, stupefiat de atitudinea lui Mirel Rădoi și amatorismul de la FRF

Bai Balint a criticat dur și atitudinea selecționerului Mirel Rădoi, dar și amatorismul celor de la Federația Română de Fotbal, care au încheiat un contract „după ureche”.

Mirel Rădoi este aspru criticat de unii specialiști, după ce a anunțat că va pleca de la echipa națională, la finalul meciurilor din grupele preliminare ale Campionatului Mondial găzduit de Qatar în 2022. Dacă România va ajunge în play-off, „tricolorii” vor fi conduși de un alt selecționer. Gabi Balint, fost internațional român, crede că Mirel Rădoi s-a certat „la cuțite” cu oficialii de la Federația Română de Fotbal (FRF) și a vrut să se răzbune.

Critici și către Mirel Rădoi, și către conducerea FRF

„E o comedie acră când vezi ce se întâmplă. Îți dai seama că totul e rupt între Mirel și Federație, e clar că lucrurile nu stau bine între ei.

Rădoi parcă a vrut să plătească polițe Federației, presei, dar și nouă, cei care l-au analizat. Dar e doar în capul lui că ne-a plătit polițe, el demonstrează doar că nu știe ce face. Ne-a dat niște speranțe și tot el ni le-a luat. Dacă erau relații bune între Rădoi și Federați, niciodată nu se ajungea la astfel de declarații”, a spus Balint la Digi Sport.

„Să nu uitați că Rădoi a pierdut o calificare la baraj (n.r. – partida Islanda – România, scor 2-1, din play-off-ul de calificare la Euro 2020). El ia în considerare unele lucruri, știe ce lot are la dispoziție și pe cine poate întâlni mai departe. Rădoi își face niște calcule.

Noi suntem la nivelul Armeniei, nu la nivelul Germaniei. Cu Islanda avem șanse mai mari decât în fața Armeniei, dar asta nu înseamnă că poți să faci acest anunț acum, când încă nu ți-ai încheiat contractul. Sunt sigur că jucătorii vor face tot posibilul să-l întoarcă. Oricum, sunt curios dacă ar fi spus același lucru și dacă pierdeam ieri cu Armenia”, a mai spus Gabi Balint.

„Cum poți să faci contract care să se încheie în timpul calificărilor?”

Pe de altă parte, el a vorbit despre uluitoarea decizie a celor de la FRF, de-a încheia un contract fără să ia în calcul și play-off-ul. „Cum poți să faci contract care să se încheie în timpul calificărilor? N-ai cum! Tu trebuie să faci un contract până la finalul preliminariilor, cu eventualitatea de a juca baraj. Știu că așa avea și Iordănescu, în funcție de etapele pe care le parcugeam.”

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: