Evenimentul Zilei > Sport > Un fost mare atacant român a suferit un infarct și se află în spital. Efortul fizic depus în ultimele zile l-a afectat
Un fost mare atacant român a suferit un infarct și se află în spital. Efortul fizic depus în ultimele zile l-a afectat

Un fost mare atacant român a suferit un infarct și se află în spital. Efortul fizic depus în ultimele zile l-a afectat

Costel Orac, fost atacant al echipei Dinamo, se află internat în spital după ce a suferit un infarct. El este în afara oricărui pericol după această mare problemă.

Mari probleme de sănătate pentru Costel Orac (62 de ani), fost mare fotbalist al echipei Dinamo București. El a suferit un infarct și se află internat la Spitalul Fundeni. În acest moment starea lui de sănătate este stabilă, iar Orac se află în afara pericolului. Din câte se pare, fostul fotbalist a depus efort fizic în ultimele zile, a muncit în grădină, în condițiile în care temperaturile au fost extrem de ridicate.

Infarct suferit din cauza efortului fizic depus în ultimele zile

„Da, este adevărat, am suferit un infarct. Acum mă simt bine, slavă Domnului. Sunt în continuare internat, dar e important că am trecut peste acest hop. Vă mulţumesc că vă gândiţi la mine şi sper să ne auzim într-o ipostază mai plăcută”, a afirmat Costel Orac pentru siteul fanatik.ro.

Atacant, Costel Orac a jucat la Politehnica Galați (1970 – 1971), Dunărea Galați (1971 – 1981), Dinamo București (1981 – 1989), Victoria București (1989 – 1990), Etoile Carouge (1990 – 1991), din nou Dinamo, în sezonul 1991 – 1992 și Unirea Focșani în 1991 – 1992.

A evoluat de trei ori pentru echipa națională a României și a marcat 1 gol. Orac a îmbrăcat tricoul dinamoviștilor în 308 meciuri. A înscris 54 goluri în prima divizie, pentru formațiile FCM Galați, Dinamo și Victoria. În cupele europene, el a evoluat în 27 de partide, toate pentru formația din Ștefan cel Mare. A marcat și aici 5 goluri. A făcut parte din lotul care a disputat semifinala Cupei Campionilor în anul 1984.

A urmat cariera de antrenor după ce s-a retras din activitatea de fotbalist

După ce a agățat ghetele în cui, gălățeanul s-a îndreptat către antrenorat. Și a stat pe banca tehnică a formațiilor AS Bacău, FC Brașov, FC Baia Mare, Oțelul Galați, FC Botoșani, Unirea Urziceni, CS Otopeni, FCM Bacău, Dinamo II, Concordia Chiajna și FC Botoșani.

„Din punct de vedere sportiv și organizatoric, la Dinamo e dezastru, e haos total. Nu știu ce e cu spaniolii și nu mă interesează, dar cine stă și se uită atent vede că de când a preluat Negoiță clubul situația s-a dus doar la vale, așa că era de așteptat acest moment.

Modul în care s-a tratat această vânzare a clubului dovedește că nu întâmplător echipa a ajuns aici. E vina tot a lui Negoiță, nu a spaniolilor. El a făcut tranzacția. Nu i-au ieșit și acum nu știe cum să mai scape de echipă”, spunea Orac, în această primăvară, despre situația delicată de la Dinamo.

 

 

 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: