Evenimentul Zilei > Social > Dana Chera: „Nu mai pot cu oamenii care critică doar de dragul de a critica”
Dana Chera: „Nu mai pot cu oamenii care critică doar de dragul de a critica”

Dana Chera: „Nu mai pot cu oamenii care critică doar de dragul de a critica”

Fosta realizatoare de la Antena 3 Dana Chera a comentat un episod care i-a atras atenţia în ultima conferinţă de presă susţinută de prim-ministrul României, Ludovic Orban, în actualul context al epidemiei de Coronavirus.

Amintim că noaptea trecută, după ora 00:45, a mai fost raportat un deces al unei persoane testată pozitiv cu noul Coronavirus. Astfel, numărul deceselor provocate de virusul chinezesc a ajuns în România la 24.

„«Ia uite, au trecut 20 de minute și primul ministru nu iese la ora anunțată! A câta oară Orban întârzie!»

Așa se lamenta un jurnalist  cu mâna în buzunar, mai deunăzi, la tv, live. Mi s-a făcut un pic revoltă.

Din mai multe motive: că nu mai pot cu oamenii care critică doar de dragul de a critica. Nu contează momentul.

Și nu mai pot cu cei care cred că poți închide ochii la jafuri ani și, brusc, în criză,  să vezi arogant că tot sistemul e putred și să… comentezi „obiectiv”.

Și nu mai pot cu cei care n-au construit în viața lor nimic și, de la tv, în auzul și văzul națiunii speriate, emit idei de canapea, rupte de realitate, dând exemplul națiilor dezvoltate, și ele depășite de situație.

Orban e premierul unei țări pe care eu n-am furat-o nicicum. Nici dvs, cei care vă faceți timp să-mi citiți ideile, poate. Cineva totuși a furat-o de nu mai are nimic al ei!

Cineva i-a luat banii pentru dotările spitalelor făcând achiziții la suprapreț și dând contracte ca semn de mulțumire pentru onorurile publice și funcții.

Cineva i-o fi trimis medicii și asistenții peste granițe. Cineva i-o fi furat vopseaua de stau pereții scorijiți în saloanele de terapie intensivă. Cineva o fi închis ochii când în loc să faci RMN în spitale, treci strada la firma vreunui şmecher lipit de politica zonei.

Cineva o fi tăcut în presă știind totuși de toate astea. Cineva s-o fi sprijinit să ajungă în parlament pe presă și pe băieții cu bani din contracte cu statul. Cineva a făcut niște legi aberante care pot fi citite în 20 de feluri, după cum ți- e interesul. Cineva e… cineva, nu?

Nu, dragii mei! Nu toți l-am ajutat pe cineva să prospere jefuind de la stradă și spitale, la tezaurul Romăniei. Nu toți. Dar toți tragem ponoasele acum că-i criză.

Unii, uitånd însă la ce mese cântau și cui îi țineau servieta,  vor ca acum, în criză, să facem ce nu ne-a ieșit în 30 de ani.

Nu avem cum! Acum e despre supraviețuire, domnilor. Până și baronii locali iau virusul și intră pe mâna unora unși de ei să conducă spitale, bombe cu ceas.

Acum e despre supraviețuire. Iar aroganța celor care văd acum „putregaiul” şi își umflă mușchii neatinși de virus îmi cauzează febră”, a scris fosta realizatoare tv din Trustul Intact pe blogul său.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.