Evenimentul Zilei > Actualitate > Un episcopul catolic a demisionat după ce s-a îndrăgostit de un scriitor de literatură erotică-satanică
Un episcopul catolic a demisionat după ce s-a îndrăgostit de un scriitor de literatură erotică-satanică

Un episcopul catolic a demisionat după ce s-a îndrăgostit de un scriitor de literatură erotică-satanică

Iubirea poate răsări în cele mai ciudate locuri. În speranța de a efectua exorcisme mai puternice, episcopul catolic spaniol Xavier Novell a organizat o întâlnire cu Silvia Caballol. Aceasta era o romancieră care își construia poveștile pe personaje demonice. Episcopul vroia să afle mai multe despre demonologie. În schimb, s-a îndrăgostit de ea și a decis să părăsească Biserica.

Xavier Novell a fost considerat o stea în creștere în biserică înainte de decizia sa neașteptată. Demisia sa din august 2021 a trimis valuri de șoc în întreaga comunitate catolică din Spania. Novell a devenit cel mai tânăr episcop al țării când a ajuns la postul său în 2010, la vârsta de 41 de ani. Mulți l-au văzut ca o stea în urcare, înainte de a demisiona brusc.

Dar nu acesta este singurul motiv pentru care colegii lui Novell sunt șocați de demisia sa. De când și-a preluat postul, Novell a susținut o serie de poziții extreme, chiar și în afara aprobării Bisericii Catolice.

Tânărul episcop catolic a practicat și unul dintre cele mai vechi ritualuri ale Bisericii Catolice – exorcismele. Novell a realizat mai multe dintre acestea, care încearcă să alunge „demonii” din corpul unei persoane.

Era un susținător al independenței catalane, dar nu nu mai atât

Episcopul Novell a îmbrățișat cu entuziasm practica terapiilor de conversie sexuală. Deși autoritățile religioase catolice din Spania critică terapiile de conversie, Novell a crezut atât de puternic în practică încât s-a supus pe el unui ciclu de ședințe. Potrivit Religión Digital, Novell a dorit „să-și reafirme heterosexualitatea”.

În mod ciudat, în căutarea îmbunătățirii exorcismelor sale, Novell s-a intersectat mai întâi cu Caballol. După ce a plecat să afle mai multe despre demonologie, a întâlnit-o pe psihologul și romanciera divorțată, în vârstă de 38 de ani, care scrisese cărți pe această temă.

„M-am îndrăgostit și vreau să fac lucrurile corect”, a declarat la un moment dat Novell. Xavier Novell și-a declarat dragostea pentru romanciera Silvia Caballol, care a scris cărți precum „Iadul poftei lui Gabriel”.

Cărțile lui Caballol – erotice și pline de elemente satanice

Pun întrebări de genul: „Ce se întâmplă atunci când atracția este mai puternică decât orice cod de etică sau presiune socială?” Titlurile sale includ “Iadul poftei lui Gabriel“ și trilogia erotică Amnesia. Editorul lui Caballol o descrie ca un „autor dinamic și transgresiv (care) ne răstoarnă ideile de moralitate și etică”.

Pe măsură ce s-a îndrăgostit de Caballol, a început să discute cu oficialii Vaticanului și chiar a vorbit cu Papa. În cele din urmă, Vaticanul i-a aprobat demisia.

Unora li s-a părut o întorsătură firească a evenimentelor. Preoții trebuie să facă un jurământ de celibat. Dar mulți se îndrăgostesc totuși și părăsesc biserica. Novell însuși a recunoscut anterior că s-a îndrăgostit înainte de preoție și, odată, a crezut că se va căsători și va avea copii.

Dar alți preoți rămân alarmați de schimbarea bruscă a evenimentelor. Demisia lui Novell, a avertizat un preot, nu a fost „o problemă de celibat, ci mai degrabă de infestare”.

Episcopul se face agronom

Cu toate acestea, alții din cadrul Bisericii spun că demisia lui Novell a venit mult timp din cauza opiniilor sale extremiste. O călugăriță pe nume Lucía Caram l-a numit pe Novell „ieșit din minți”. Ea a spus că episcopul „nu are o bună sănătate mintală sau un echilibru emoțional”. Dar Biserica Catolică evită să comenteze pe acest subiect.

Ca atare, povestea de dragoste a unui fost episcop și a unui romancier va continua în afara ochilor publicului. Deși Caballol va continua să scrie romanele sale erotice satanice, Novell trebuie să găsească ceva de lucru.

Conform Religión Digital, el a decis să se spele definitiv pe mâini de religiei. În schimb, va căuta de lucru la Barcelona ca agronom sau expert în culturi.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: