Evenimentul Zilei > Actualitate > Un epidemiolog celebru, despre greșelile autorităților din România: „Testarea a fost mereu singura alternativă la vaccinare”
Un epidemiolog celebru, despre greșelile autorităților din România: „Testarea a fost mereu singura alternativă la vaccinare”

Un epidemiolog celebru, despre greșelile autorităților din România: „Testarea a fost mereu singura alternativă la vaccinare”

Epidemiologul Octavian Jurma este de părere  că cele mai importante măsuri care trebuiau luate pentru evitarea răspândirii variantei Delta ar fi trebuit să fie în jurul școlilor, deoarece școlile în România funcționează ca un catalizator.

Afirmațiile epidemiologului vin după anunțului premierului Florin Cîţu, în care spune că susţine vaccinarea sau testarea personalului din învăţământ, sănătate sau ordine publică în contact cu publicul.

Întrebat ce măsuri ar trebui luate în continuare pentru evitarea răspândirii variantei Delta, epidemiologul a răspuns: „din păcate, cele mai importante măsuri care trebuiau luate ar fi trebuit să se ia în jurul școlilor, pentru că școlile în România funcționează ca un catalizator al valului și suntem deja în val, deschidem școlile în val”.

Epidemiologul Octavian Jurma: „Măsurile ar fi trebuit luate în jurul școlilor”

„ Iar acum, odată cu vaccinarea, suportarea costurilor pentru testare, chiar și costurile sociale și economice ale spitalizărilor, trebuie totuși puse în seama lipsei de vaccinare, astfel încât încet încet ajungem la concluzia că dacă vrem să revenim la o viață cu adevărat normală, nu doar imaginar normală, va trebui să ne vaccinăm și noi într-o măsură la fel de mare ca celelalte țări din Uniunea Europeană”, a spus Octavian Jurma

Epidemiologul Octavian Jurma a vorbit şi despre purtatul măștilor de protecție în interiorul spațiilor, şi dacă trebuie să fie obligatoriu.

Ce spune despre revenirea la obligativitatea purtării măștilor în spațiile publice

Octavia Jurma nu știe dacă este neapărat necesar să revenim la portul măștilor de protecție și în spațiile publice, dar consideră că poate fi o măsură salutară, care iarăși ar putea ajuta la limitarea răspândirii.

Specialistul spune că purtatul măștilor în spațiile închise este o măsură bună pentru a ajuta la limitarea răspândirii virusului.

„Nu știu dacă este neapărat necesar să revenim la portul lor și în spațiile publice, însă poate fi o măsură salutară care iarăși ar putea ajuta la limitarea răspândirii.

Din păcate. măsurile reale. cele care au un efect puternic. la noi sunt excluse încă de anul trecut și mă refer la aceste măsuri atât de hulite de carantină, care probabil că nu vor fi adoptate în acest val”, a mai spus Octavian Jurma la Aleph News.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: