Evenimentul Zilei > International > Un elicopter Black Hawk s-a prăbușit. Șapte persoane au murit. S-a dat ordin ca niciun aparat de zbor să nu mai decoleze
Un elicopter Black Hawk s-a prăbușit. Șapte persoane au murit. S-a dat ordin ca niciun aparat de zbor să nu mai decoleze

Un elicopter Black Hawk s-a prăbușit. Șapte persoane au murit. S-a dat ordin ca niciun aparat de zbor să nu mai decoleze

Un elicopter Black Hawk s-a prăbușit în Filipine, șapte persoane au murit, iar cazul este investigat pentru a se descoperi problemele care au dus la această tragedie.

Un elicopter Black Hawk, ce aparținea armatei din Filipine s-a prăbușit în timpul unui exerciţiu de antrenament în cursul nopţii de miercuri , în provincia Pampanga, la nord de capitala Manila, au anunţat joi poliţia şi forţele aeriene filipineze. Șapte persoane au murit în această tragedie.

Ministrul Apărării din Filipine a dat ordin ca niciun elicopter Black Hawk să nu mai decoleze în perioada imediat următoare. Se fac investigații

Delfin Lorenzana, ministrul Apărării filipineze, a dat ordin ca niciun elicopter Black Hawk să nu mai decoleze în perioada imediat următoare.

Elicopterul S-70i Black Hawk, unul dintre cele 16 ce au fost achiziţionate în anul 2019 din Polonia, s-a prăbuşit miercuri seară după ce a decolat de la o fostă bază militară americană din provincia Pampanga. A fost anunțul făcut de forţele aeriene filipineze într-un comunicat, conform Agerpres.

Echipele de căutare şi salvare au descoperit rămăşiţele elicopterului, se precizează în comunicat, adăugând că o anchetă a fost lansată pentru a stabili cauzele care au dus la această tragedie. Şase elicoptere Black Hawks, inclusiv cel care s-a prăbuşit, au fost livrate în noiembrie, în timp ce alte cinci au fost expediate la începutul lunii iunie şi se află sub inspecţie tehnică. Lotul final urmează să fie livrat mai târziu în acest an.

Un caz asemănător a fost consemnat anul trecut, patru soldați au murit

În luna iulie a anului trecut, patru soldaţi au murit şi unul a fost rănit după ce un elicopter militar „Huey” s-a prăbuşit în timp ce decola pentru o operaţiune de antrenament în cursul nopţii în nordul Filipinelor.

O mare parte din echipamentul utilizat de armată este învechit, inclusiv nave de război din timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi aeronave din timpul războiului din Vietnam, iar guvernul a alocat în ultimii ani peste 6 miliarde de dolari pentru a-şi îmbunătăţi capacitatea de apărare între 2018 şi 2022.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: