Evenimentul Zilei > Justitie > Un doctor celebru, cercetat de procurorii DNA pentru presupuse infracțiuni de mită
Un doctor celebru, cercetat de procurorii DNA pentru presupuse infracțiuni de mită

Un doctor celebru, cercetat de procurorii DNA pentru presupuse infracțiuni de mită

O anchetă demarată de procurori vizează un cadru medical cunoscut.

Un cunoscut nume din medicină a intrat în vizorul procurorilor de la Direcția Națională Anticorupție. Este vorba despre Vitalie Stan, cunoscut și ca „Medicul vedetelor”, pe care anchetatorii îl cercetează pentru că ar fi luat mită în valoare de 25.000 de euro pentru a face operații estetice la Spitalul de Arși din București.

Vitalie Stan este medic primar și manager al Spitalului Clinic de Urgență, Chirurgie Plastică și Arsuri din Capitală, iar oamenii legii îl cercetează pentru 16 infracțiuni ce vizează luarea de mită.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul STAN VITALIE, medic primar, la data faptelor manager al Spitalului Clinic de urgență, Chirurgie Plastică și Arsuri din București, pentru săvârșirea a 16 infracțiuni de luare de mită.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada ianuarie 2013 – ianuarie 2014, suspectul Stan Vitalie, în calitate de medic primar și manager al Spitalului Clinic de urgență Chirurgie Plastică și Arsuri din București, ar fi pretins și primit de la 16 paciente, sume de bani cuprinse între 1.100 de euro și 2.700 de euro, pentru a le efectua diferite operații estetice în spitalul de stat mai sus menționat”, se precizează în comunicat.

Procurorii mai afirmă că: „În concret, suspectul Stan Vitalie ar fi internat pacientele respective sub pretextul unor afecțiuni ce necesitau corecții chirurgicale, iar în schimbul sumelor de bani primite, ar fi efectuat în cadrul spitalului de stat operații estetice care se pot efectua în clinicile private.
În total, acesta ar fi primit de la cele 16 paciente suma totală de 25.000 de euro.

Suspectului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală de suspect, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: