Rostogolea (41 de ani) s-a spânzurat după ce a fost adus de la comisia pentru eliberare condiționată întrucât cererea sa de punere în libertate a fost respinsă. El venise luni de la Spitalul Penitenciar Mioveni unde fusese internat pentru că intrase în refuz de hrană. Deținutul a susținut în repetate rânduri ca este victima unui abuz, negând faptele pentru care a fost condamnat.

El avea de executat 5 ani de pușcărie pentru viol și ultraj. Rostogolea a fost arestat în septembrie 2015 după ce o femeie de 35 de ani l-a acuzat că a violat-o și lovit-o, în timp ce se afla la locuinţa acestuia. În urma sesizării victimei, poliţiştii au mers la domiciliul lui Rostogolea. Acesta nu a vrut însă să le deschidă, aşa că oamenii au luat de la instanţă autorizaţie pentru a intra în casa lui.

Pentru a simula un incendiu, bărbatul ar fi dat foc unor haine, polițiștii fiind obligați să cheme pompierii. În acest răstimp, bărbatul a sărit într-un tren care trecea prin spatele curții sale. După câţiva kilometri, Rostogolea a decis să sară din vagonul aflat în mers. S-a ales cu mai multe fracturi şi a ajuns la spital. 

După încarcerare el a semnalat în mai multe rânduri problemele grave cu care se confruntă în detenție. Atât la Peniteciarele Târgu Jiu, Craiova cât și la Jilava. 

Spre exemplu la Penitenciarul Craiova i s-a refuzat în repetate rânduri masa de prânz și dreptul legal la pachet. Mai mult, plimbat de la un penitenciar la altul, în duba Poliției el a fost bătut cu sălbăticie, până la leșin, de gardienii care îl însoțeau. Medicii au constatat că în urma bătăii administrate acesta avea un plămân perforat și oasele sternului deplasate. Asta în afară de vânătăi escoriații si alte leziuni mai mici. Aceași medici au precizat și că Rostogolea suferă de tulburare psihică de persecuție și că în această stare ar fi agresat un gardian din escorta penitenciarului. Deținutul a mai subliniat și că era agresat de colegii săi de detenție afirmând că se teme pentru viața sa. Bărbatul a intrat în mai multe rânduri în greva foamei.

Părinții lui Cosmin Rostogolea au semnalat și ei, de mai multe ori, problemele cu care se confuntă fiul lor în regimul penitenciar. Deținutul decedat avea un fiu în vârstă de 12 ani și fusese căsătorit cu medicul Cristina Rostogolea. 

.

„L-au terorizat până i-a căzut tot părul, și sprâncenele. Pentru că depusese zeci de petiții împotriva Mafiei din justiția din Oltenia, în 2015 Mafia s-a folosit de concubina fiului judecătorului Păsărin, pe numele ei Carmen Martins, o bolnavă psihic, cu ajutorul căreia i-a înscenat un viol. Din 2015, Cosmin Rostogolea zăcea în pușcărie, pentru un viol pe care nu l-a comis. În ianuarie a.c., "violată" și-a înjunghiat alt concubin, și i-a dat foc. Am cerut atunci instituțiilor statului, alături de alți ziariști din Gorj, să reevalueze așa-zisul viol. Dar nu s-a făcut nimic. Pentru Mafie, Cosmin Rostogolea era bun dacă nu mort, măcar închis, în pușcărie. Azi, Cosmin Rostogolea s-a sinucis în Penitenciarul Târgu Jiu, unde era de mult timp în refuz de hrană, fiindcă nu i se respectă niciun drept. L-am cunoscut personal, și știind foarte bine cum lucrează Mafia, i-am spus după înscenarea violului că-l vor închide și-l vor termină. A râs și-a zis că n-are cum, că el continuă și din pușcărie lupta cu ei. Jurnalistul Matei Claudiu l-a avut coleg, în generală, și-și amintește că era un elev de 10. Avea un băiețel, pe care-l iubea că pe ochii din cap. Dumnezeu să-l ierte!"  a scris pe pagina sa de Facebook, ziaristul gorjean, Narcis Daju.

Te-ar putea interesa și: