Evenimentul Zilei > Sport > Un derby plin de ratări la mustață și incidente! Dinamo – Rapid: 1-1
Un derby plin de ratări la mustață și incidente! Dinamo – Rapid: 1-1

Un derby plin de ratări la mustață și incidente! Dinamo – Rapid: 1-1

Sâmbătă seara s-a disputat cea de-a 123-a întâlnire dintre Dinamo și Rapid, terminată la egalitate. Din păcate, meciul a avut și un incident terifiant, Alexandru Răuță fiind luat cu salvarea de pe teren din cauza unor probleme respiratorii.

Meciul dintre Dinamo și Rapid s-a încheiat la egalitate, cu scorul de 1-1, după mai multe șanse de gol ratate. Timp de 45 de minute, suporterii ambelor echipe au stat cu sufletul la gură. Dinamo a avut o șansă uriașă de a marca un gol încă din minutul trei al meciului, însă nu a fost cu noroc pentru Gabi Torje. Singurul eveniment major care a avut loc pe stadionul din „Ștefan cel Mare” în timpul primei reprize a fost oferit de Alexandru Răuță. Mijlocașul dinamovist a început să acuze problemele respiratorii și s-a întins pe gazon. Ambulanța a sosit de urgență, ia pus masca de oxigen pe față și l-a transportat la spital pentru un EKG și alte analize amănunțite.

Primul gol al serii a fost marcat de Torje, care a reușit să se impună abia în minutul 55 al reprizei secunde. De la marginea careului de 16 metri, căpitanul lui Dinamo a trimis o „torpilă” pe care Moldovan nu a reușit să o oprească. Totul părea să aducă victoria „câinilor”, până când Carnat a reușit să stabilească egalitatea în prelungiri. Golul Rapid a fost executat după o execuție superbă la vinclu, de la marginea careului de 16 metri.

Dinamo – Rapid: echipele de start

DINAMO: Iliev – Sorescu, Pinto, R. Grigore, A. Radu – Torje, Răuță, Espinosa, Itu – Ivanosvki, Măgureanu
Rezerve: Eșanu, Ehamnn, Giafer, St. Filip, C. Matei, Bordușanu, Neicuțescu, Vestenicky, Bani
ANTRENOR: Mircea Rednic

RAPID: Moldovan – Dandea, Săpunaru, Dr. Grigore – Cl. Belu, Crepulja, Al. Albu, Hlistei – Sefer, Stahl – Ad. Bălan
Rezerve: Drăghia, Nastos, Moise, Carnat, A. Ilie, Florică, Alami, Marzouk, Al. Ioniță
ANTRENOR: Mihai Iosif

Stadion: Dinamo (Bucureşti)
Arbitru: Fesnic Horatiu Mircea (Cluj-Napoca) / A1: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca), A2: Danşa Ciprian Florin (Satu Mare)

Evoluția derby-ului Dinamo – Rapid

Prima șansă de gol pentru „câini” a fost încă din minutul doi al patridei. Alexandru Răuță pătrunde în centru, însă trimite mingea prea lung, Moldovan având timp să intervină. Minutul trei este din nou o mare ocazie pentru Dinamo, de data aceasta fiind vorba de un șut în forță a lui Torje, mingea fiind din nou respinsă de portar. Roș-albii au din nou o ocazie de gol, în minutul 21 al meciului. Torje a fost într-o formă de zile mari. După o preluare excelentă, se situează în colțul careului de la 16 metri, însă mingea este interceptată și trimisă în corner de Dragoș Grigore (Rapid).

Minutul 35 aduce panica pe teren, atunci când Răuță acuză probleme respiratorii. Timp de patru minute meciul este oprit, iar mijlocașul de la Dinamo este scos de pe teren de ambulanță, având masca de oxigen pe față. În locui lui intră Cosmin Matei.

Înainte de pauză, Rapid are o șansă de a marca primul gol al serii. Stahl pătrunde în careu, șutează, însă Ricardo Grigore intervine și respinge balonul. Imediat după pauză, Torje reușește să aducă scorul în favoarea Dinamo. „Torpila” a fost trimisă din pasa lui Sorescu, de la marginea careului de 16 metri. Dinamo mai are o ocazie de gol în minutul 66, însă fără să marcheze.

Prelungirile vin cu o șansă pentru Rapid, Carnat reușind să egaleze scorul cu un șut din marginea careului de 16 metri.