Barbatul și femeia, în vârstă de 54 și respectiv 59 de ani, trăiau în Mallorca, dar au fugit de pe insulă după ce au fost condamnaţi anul trecut pentru că și-au vândut fetele unui bărbat, pentru o anumită sumă de bani.

După ce au petrecut luni întregi căutându-i, membrii Gărzii Civile i-au găsit pe cei care trăiau într-o magazie pe marginea unei ferme din districtul Cártama din Malaga.

Perechea fugară a fost arestată în baza mandatului european de arestare ca urmare a condamnării pentru abuzul sexual asupra minorilor.

Poliția crede că au trăit o vreme în șopron pentru a evita justiția şi a nu fi trimişi în închisoare.

Un purtător de cuvânt al Gărzii Civile spaniole a spus: „Faptele datează din anul 2009, când cuplul şi-a vâdnut fetele minore pentru a avea relații sexuale cu o persoană cunoscută de ei, în schimbul unui beneficiu economic”.

„După sentință, cei reținuți au fugit de pe insula Mallorca, unde au trăit pentru a evita intrarea lor în închisoare, fiind localizați de agenți după câteva luni de căutări”.

"Cuplul a rămas ascuns în această perioadă într-o magazie situată într-o fermă aflată la periferia orașului Cártama din Malaga".

Cuplul a apărut de atunci în fața unei instanțe și a fost reținut în închisoare.