Evenimentul Zilei > International > Un cuplu de români a șocat Marea Britanie. Act de cruzime greu de închipuit. Riscă ani grei de închisoare
Un cuplu de români a șocat Marea Britanie. Act de cruzime greu de închipuit. Riscă ani grei de închisoare

Un cuplu de români a șocat Marea Britanie. Act de cruzime greu de închipuit. Riscă ani grei de închisoare

Doi români sunt judecați în Marea Britanie, după ce bebelușul lor, în vârstă de 6 luni, a murit, din câte spun procurorii, în urma unui act de violență.

Un cuplu de români, din Marea Britanie, este acuzat de moarte copilului lor, care avea doar 6 luni. Cei doi părinți au apărut în fața instanței și vor fi judecați sub acuzația de omor.

Acuzații de omor pentru cei doi părinți

Mihai-Cătălin G. și Gabriela I., ambii de naționalitate română, sunt judecați la Liverpool Crown Court. Băiatul lor, de 6 luni, a murit la data de 21 februarie 2021. Femeia a negat acuzațiile și a spus că nu era acasă atunci când s-a petrecut tragedia. De asemenea, bărbatul a respins învinuirile. „L-a omorât cât eram la cumpărături“, a afirmat Gabriela. Avocatul acesteia l-a îndemnat pe concubin să spună adevărul, conform jurnaliștilor englezi de la liverpoolecho.co.uk.

„Nu voi sugera că l-ați ucis pe băiețelul dumneavoastră. Realitatea tristă este că, în dimineața zilei de 18 februarie, v-ați pierdut cumpătul și l-ați scuturat pe micul Robert și probabil l-ați aruncat pe canapea“, a spus John Benson QC, cel care o reprezintă tânără.

„Sunteți responsabil pentru rănile care mai târziu i-au curmat viața. Fără îndoială că regretați amarnic acest lucru și vă doriți să puteți da timpul înapoi”, a mai adăugat acesta.

Bărbatul s-a apărat și a afirmat că nu poate să recunoască un lucru care nu s-a întâmplat. El a subliniat că o singură dată a folosit violența fizică împotriva micuțului, iar atunci „l-a plesnit ușor peste fund” și l-a lăsat să cadă jos pe niște perne. Dar, el a recunoscut că era „obosit” și că bebelușul nu se oprea din plâns.

Care au fost concluziile pe care le-au tras procurorii

Bărbatul a depus mărturie în limba română, cu ajutorul unui interpret, susținând că nu vorbește limba engleză, a explicat că a avut „diavolul în el” la momentul cu pricina. „A fost singura dată când diavolul a intrat în mine”, a adăugat inculpatul.

Procurorii au concluzionat că bebelușul a murit în urma unor leziuni la nivel cerebral, care ar fi fost produse prin scuturare agresivă. Micuțul prezenta răni grave la cap, inclusiv o fractură de craniu.

Bebelușul suferea de sindromul Down și de alte complicații ale medicale. El își petrecuse mare parte din scurta viață prin spitale, iar, înainte de Crăciun, se întorsese să locuiască cu părinții și sora sa mai mare la adresa lor din Mersey Road.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: