Evenimentul Zilei > Social > Un cunoscut epidemiolog anunță dezastrul. Tulpina Delta va produce efecte de tsunami în România
Un cunoscut epidemiolog anunță dezastrul. Tulpina Delta va produce efecte de tsunami în România

Un cunoscut epidemiolog anunță dezastrul. Tulpina Delta va produce efecte de tsunami în România

Valul patru al pandemiei de coronavirus, provocat de tulpina Delta, va produce efecte de tsunami în România.

Avertismentul vine din partea medicului epidemiolog Octavian Jurma, potrivit căruia, dezastrul va fi provocat de faptul că există un număr foarte mare de români care nu s-au vaccinat. Potrivit spuselor sale, medicii sunt nevoiți să se confrunte cu o situație mult mai grea în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri din spitale.

„E târziu și mă uit obosit la numerele care arată cum valul 4- Delta urmează să devină un tsunami în România și simt cum mă copleșește durerea și revoltă. Ce durere să asiști neputincios la suferință poporului tău…Ce rușine să ceri încrederea poporului tău când vrei să îți meargă ție bine bine și să îl abandonezi când îi este mai greu…”, a scris Octavian Jurma pe pagina de Facebook.

Nivelul scăzut al vaccinării va genera probleme

Octavian Jurma a precizat că vaccinarea ar fi dus la evitarea situațiilor de risc, provocate de răspândirea coronavirusului cu tulpina Delta.

„Mi-a rămas în minte mama care întreabă la o emisiune ce va face cu copilul dacă școală trece în online și ea nu poate rămâne acasă pentru că își va pierde slujba… Le puteam avea pe toate, și școală și muncă și distracție, dar nu ne-am vaccinat și le-am pierdut pe toate, pentru că i-am crezut când s-au jurat că pandemia a trecut”, a mai scris Octavian Jurma.

Epidemiologul susține că situația va fi mult mai dificilă pentru medicii care vor trebui să o ia de la capăt cu pandemia. Aceasta în condițiile în care boala este mult mai gravă, iar resursele sunt mult mai puține.

Sistemul medical este în colaps

Octavian Jurma spune că politicienii sunt cei care se bucură de toată atenția în această perioadă, deși medicii sunt cei care duc greul pandemiei de coronavirus. El avertizează că sistemul medical, politizat excesiv este în pragul colapsului și doar un miracol poate duce la salvarea sa.

„La noi medicii trebuie doar să răspundă prompt la 112, să nu deranjeze prin «declarații alarmist», paradă caraghioasă a unui eșec vopsit în triumf… și să repare tăcuți efectele exceselor noastre. Meritele muncii lor trebuie să fie meritele partidului… Suntem însă pe cale să aflăm ce înseamnă prăbușirea unui sistem medical politizat până la refuz în cea mai bolnavă țară din Europa… Doar un miracol ne mai poate salva. Să ne rugăm personal lui Dumnezeu să ne salveze țară, că mulți din slujitorii săi propovăduiesc adevărul în biserică dar îl neagă în afară ei”, a mai scris Octavian Jurma.

Marți, conform comunicărilor oficiale, a avut loc o creștere explozivă a numărului de cazuri COVID față de ziua anterioară. În utimele 24 de ore s-au înregistrat 3.929 de cazuri noi, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: