Evenimentul Zilei > Actualitate > Un copac a căzut peste trei persoane. O fată în vârstă de 5 ani nu a mai putut fi salvată de medici
Un copac a căzut peste trei persoane. O fată în vârstă de 5 ani nu a mai putut fi salvată de medici

Un copac a căzut peste trei persoane. O fată în vârstă de 5 ani nu a mai putut fi salvată de medici

Într-o localitate din județul Mureș, o fată în vârstă de 5 ani și-a pierdut viața după ce un copac a căzut peste ea. Victime au mai fost o femeie și un alt copil.

Tragedie petrecută, sâmbătă, în localitatea Lunca Bradului, din județul Mureș, acolo unde un copac a căzut și a lovit o femeie și doi copii. Una dintre victime, o fată în vârstă de 5 ani, nu a mai putut fi salvată și a murit.

O fată de 5 ani nu a mai putut fi salvat după impactul devastator

Oficialii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Mureș au găsit trei victime peste care s-a prăbușit un copac, în Lunca Bradului: o femeie de 34 de ani și două fetițe.

Femeia s-a ales cu o fractură la umăr și a fost preluată de ambulanță, iar o fetiță de aproximativ 6 ani are traumatism cranio-cerebral și de șold, fiind preluată conștientă de ambulanța SMURD.

Cealaltă fată, în vârstă 5 ani, surprinsă sub copacul care a căzut, a suferit un traumatism cranio-cerebral deschis. Medicii nu au mai putut să facă nimic pentru copil așa că a fost declarat decesul. Județul Mureș a făcut parte dintre cele 10 județe ale României care s-au aflat, sâmbătă sub Cod portocaliu de vreme rea până. S-au înregistrat vânt puternic, descărcări electrice, grindină și averse.

A fost emisă și o avertizare de inundații

Hidrologii au emis, sâmbătă după-amiaza, o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din judeţele Braşov, Covasna, Prahova şi Buzău şi o atenţionare Cod galben pentru cursuri de apă din judeţele Sălaj, Bihor, Cluj şi Arad, valabile până la miezul nopții.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice: Teleajen – bazin amonte Ac. Măneciu, Buzău – bazin amonte Ac. Siriu, Buzău – afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval Ac. Siriu – amonte S.H. Măgura, judeţele Braşov, Covasna, Prahova şi Buzău.