Evenimentul Zilei > Actualitate > Un cleric musulman vrea să îi împiedice pe fotbaliști să se închine. Cum este combătut liderul religios
Un cleric musulman vrea să îi împiedice pe fotbaliști să se închine. Cum este combătut liderul religios

Un cleric musulman vrea să îi împiedice pe fotbaliști să se închine. Cum este combătut liderul religios

Mohamad Al-Arefe, teolog islamist în cadrul Universității musulmane King Saud din Riad, a lansat o dezbatere controversată, legat de un gest pe care îl fac fotbaliștii.

Mohamad Al-Arefe, un cunoscut lider musulman din Arabia Saudită, a propus, într-un mesaj pe Twitter, ca fotbaliștilor să li se interzică obiceiul de-a se închina atunci când intră pe teren, marchează sau ratează. „Am văzut clipuri video ale sportivilor, jucători de fotbal, alergători sau cei care trag la țintă, iar atunci când câștigă fac simbolul crucii pe piept, iar întrebarea mea este dacă regulile FIFA nu interzic acest lucru”, a scris clericul. „Mohamed Salah (n.r.-AS Roma) și alții îngenunchează și se roagă atunci când marcheză și nimeni nu îi pedepsește”, a fost unul din mesajele primite de cleric. Recent, clubul Real Madrid, sponsorizat de compania Emirates din Dubai (Emiratele Arabe Unite), a acceptat să îndepărteze simbolul crucii de pe logo-ul său. Măsura a fost luată pentru tricourile comercializate în Orientul Mijlociu.