Reamintim că legea privind educația sexuală în școli a fost votată de Camera Deputaților. Numai că se va numi educație sanitară. Astfel, legea prevedea că în şcoli se vor derula, cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor, programe de educaţie pentru viaţă, inclusiv de educaţie sanitară pentru prevenirea contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor.

Legea a stârnit dezbateri aprinse în spațiul public. În acest context, redăm și punctul de vedere al medicului AdinaAlberts:

Educația sexuală în școlile din România, o ABERAȚIE!

V-ați imaginat cum se desfășoară o oră de educație sexuală în școli? Un dialog în care un adult îi spune unui copil că „penisul lui tati devine tare, intră în vaginul mamei și eliberează spermă. ACESTA ESTE MOMENTUL MARII PLĂCERI”.

Acest citat este dintr-un manual de educație sexuală, pe care copilul dumneavoastră trebuie să-l „studieze” la școală! JENANT!

“Educația sexuală” nu este o materie dacă ea nu este predată de un specialist, o persoană avizată în domeniu. Mai mult decât atât, menirea primordială a sexului este PROCREEREA. Asta ar trebui să afle, în primul rând, copiii. Accentele trebuie moderate, exprimarea temperată, sănătatea și igiena sexuală evidențiate mai ales. Educația sexuală ar trebui predată de un medic. Și nu trebuie să uităm de BOLILE CU TRANSMITERE SEXUALĂ. Cu ele ar trebui să începem informarea copiilor noștri dpdv sexual. Pentru asta ar trebui, într-adevăr, un manual!

În final, vă dau o soluție, doamna Monica Cristina Anisie, vă deschid ochii spre o adevărată problemă din această arie: PEDOFILIA!

Băgați, doamnă, specialiști în școli care să le explice copiilor care sunt metodele de abordare a ACESTOR PERVERȘI, cum acționează, cum păcălesc copiii și CE SĂ FACĂ ÎN MOMENTUL ÎN CARE SUNT ÎN PERICOL!

Proiectul de lege prin care educația sexuală va putea fi predată copiilor în școli doar dacă părintele sau tutorele își dă acordul scris pentru acest lucru a fost votat, miercuri, Camera Deputaților fiind for decizional.

Așadar, 269 de deputați au votat în favoarea proiectului, în vreme ce alți 35 s-au împotrivit.

Președintele USR, Dan Barna, le-a cerut parlamentarilor PSD și PNL să nu blocheze predarea educației sexuale în școli, iar legea va merge la președintele Klaus Iohannis, pentru promulgare.

Educația sexuală în școli este un capitol controversat, deoarece unii dintre părinții români se tem ca acest lucru la vârste fragede ar putea duce la începerea timpurie a vieții sexuale și la număr mai ridicat de parteneri, chiar dacă, în realitate, cercetările demonstrează exact contrariul. În unele state europene, educația sexuală este disciplină obligatorie în școală.