Evenimentul Zilei > Actualitate > Un celebru jurnalist a plecat de lângă noi. De ce boală suferea acesta
Un celebru jurnalist a plecat de lângă noi. De ce boală suferea acesta

Un celebru jurnalist a plecat de lângă noi. De ce boală suferea acesta

Scriitorul şi jurnalistul guatemalez Mario Roberto Morales a pierdut lupta cu COVID-19. Acesta a fost internat de urgență la spital după o serie de complicații și joi și-a luat rămas bun, dar a lăsat în urmă capodoperele sale.

Reputatul scriitor, academician şi editorialist guatemalez Mario Roberto Morales, laureat al Premiului Naţional de Literatură din Guatemala în 2007, s-a dus pe lumea cealaltă joi la 74 de ani, în urma unor complicaţii asociate COVID-19. Legenda a murit la spitalul Spitalul Naţional din Villa Nueva după ce starea lui s-a agravat foarte tare.

Familia a ținut mulțumească oamenilor care au fost alături de jurnalist și care i-au apeciat munca: „dovezile de dragoste, sprijin şi solidaritate”, subliniind că Roberto Morales a trăit „o viaţă plină de literatură, luptă academică şi dragoste faţă de familie prieteni şi de Universitatea San Carlo”.

Avea titlul de doctor la Universitatea San Carlo

Jurnalistul a câștigat titlul de doctor în 2017 şi a fost declarat profesor emerit după o carieră impresionantă încă din 1992.

Munca scriitorului se poate admira în poveștile și nuvelele: „Jinetes en el cielo”, „Obraje”, „Rostro de la tierra, corazón del cielo”, „Los que se fueron por la libre”, „El ángel de la retaguardia”, „Seńores bajo los árboles”, „El esplendor de la pirámide”, sau „Los demonios salvajes”. Este de asemenea autor la cărţii de poezie „Epigramas de seducción y rituales para purificarse”, şi al mai multor eseuri, printre care se evidenţiază „La ideología y larica de la lucha armada„.

Scriitorul a primit o mulțime de premii pentru munca depusă

Marele scriitor a primit o serie de premii în urma devotamentului de care a dat dovadă: Premio Centroamericano y del Caribe de Novela, în 1971 şi cu Premio Centroamericano de Novela de la Dirección General de Cultura y Bellas Artes de Guatemala şi Premio Latinoamericano de Novela Educa de Costa Rica, în 1986.

Cazurile de COVID cresc în Guatemala

Campania de vaccinare nu stă foarte bine în Guatemala. Aici s-au înregistrat din martie 2020, un total de 12.907 de decese de coronavirus şi 521.093 de contagieri, cele mai înalte cifre din regiune, dar și o rată foarte mica de vaccine : 3.963.266 de persoane.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: