Evenimentul Zilei > Monden > Un celebru joc video interzis în Indonezia. Motivul este unul cel puțin bizar
Un celebru joc video interzis în Indonezia. Motivul este unul cel puțin bizar

Un celebru joc video interzis în Indonezia. Motivul este unul cel puțin bizar

Unul dintre cele mai populare jocuri video din lume va fi interzis în Indonezia. Ministrul Turismului din statul predominant musulman acuză ultima variantă a jocului Fortnite de blasfemie pentru că le permite jucătorilor să se plimbe înarmaţi prin oraşul sfânt Mecca.

La nivel mondial, jocul video care ar putea fi interzis în Indonezia are peste 350 de milioane de jucători.

Asigurări de la compania producătore a jocului

Compania producătoare, Epic Games, susţine că obiectul controversei este o hartă în care unul dintre jucători a recreat locurile sacre islamice şi dă asigurări că sanctuarul nu poate fi distrus în joc.

Politicienii indonezieni nu renunţă însă la demers şi caută o metodă legală să interzică minorilor accesul la joc. Fortnite are peste 350 de milioane de jucători la nivel mondial.

Fortnite este un joc video online lansat pentru prima dată în 2017. Este disponibil ca pachete software separate pentru fiecare „mod de joc”, acestea având în comun acelasi tip de gameplay, precum și faptul că folosesc același motor de joc. Modurile de joc includ: Save the World, un joc cooperativ de shooter-supraviețuire cu până la patru jucători pentru a lupta împotriva creaturilor asemănătoare zombie-lor și pentru a apăra obiecte cu fortificațiile pe care le pot construi și Fortnite Battle Royale, o luptă royale gratuită, unde 100 de jucători se luptă pentru a fi ultima persoană în viață.

Ambele moduri de joc au fost lansate în 2017 ca titluri de acces rapid; Salvați Lumea este disponibilă numai pentru Microsoft Windows, MacOS, PlayStation 4 și Xbox One, în timp ce Battle Royale a fost lansat pentru aceste platforme plus pentru dispozitivele Nintendo Switch, iOS și Android.

Fortnite are trei jocuri diferite

În prezent, Fortnite este distribuit ca trei jocuri diferite, deși fiecare joc utilizează același motor și are grafică similară, elemente de artă și mecanică de joc.

Fortnite – Save the World este conceput ca patru jucători să cooperează pentru un obiectiv comun pe diferite misiuni. Jocul este setat după apariția unei furtuni cu fluviu pe Pământ, cauzând dispariția a 98% din populație, iar supraviețuitorii să fie atacați de „coji” de tip zombie. Jucătorii își iau rolul de comandanți ai adăposturilor de bază, colectează resurse, salvează supraviețuitorii și apără echipamente care ajută fie la colectarea datelor despre furtună, fie la împingerea furtunii. Când termină misiunile, jucătorii primesc o serie de elemente în joc, printre care: personaje eroice, scheme de arme, capcane și supraviețuitori, toate acestea putând fi ridicate prin experiența dobândită pentru a-și îmbunătăți atributele.

Fortnite – Battle Royale este un jucător versus -play-ul jocului de luptă royale pentru până la 100 de jucători, permițându-i să se joace singur, într-un duo sau într-o echipă (de obicei, formată din trei sau patru jucători). Jucătorii de arme sar din aer liber de la un „Battle Bus” care traversează harta jocului. Când aterizează, trebuie să adune arme, poțiuni și resurse în timp ce încearcă să rămână în viață și să atace alți jucători. Pe parcursul unei runde, zona sigură a hărții se micșorează în dimensiune datorită unei furtuni care se apropie; jucătorii din afara zonei în care se află în siguranță primesc daune și pot fi uciși. Acest lucru forțează jucătorii rămași în spații mai stricte și încurajează întâlnirile jucătorilor. Ultimul jucător, duo sau echipa este câștigătorul.
Fortnite – Creative este un mod de joc introdus în data de 6 decembrie a anului 2018. Acest mod de joc le oferă jucătorilor propria lor insulă privată asupra căreia pot face diverse modificări și adăuga structuri noi. Jucătorii pot crea noi mini-jocuri pe care să le joace împreună cu prietenii.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: