Jurnaliştii britanici de la dailymail.co.uk au dezvăluit un caz tulburător de pedofilie, datorită căruia a devenit vizibilă o realitate necunoscută despre lumea refugiaţilor: bătăile dure între majoritarii din zonă, sirienii şi afganii.

Totul a pornit de la ţipetele îngrozite ale unei fetiţe de 7 ani, care putea trăi un şoc şi mai mare dacă un degenerat afgan îşi finaliza obsesiile bolnave şi nu era oprit la timp chiar când o dezbrăca pe micuţă.

Alarma a fost dată de tatăl sirian al copilei, care a cerut ajutorul conaţionalilor săi. Din fericire, totul s-a terminat cu bine datorită reacţiei rapide a unor tineri justiţiari, care în restul zilelor patrulează nonstop prin tabăra din nordul Greciei, în tentativa de a menţine un climat civilizat în zonă.

„A dus-o în spatele toaletelor, unde ea a început să ţipe. Încerca să-i dea jos tricoul şi celelalte haine. Am fugit repede, l-am dat la o parte şi am început să-l lovesc”, a declarat Bashar Al-Ali (29 de ani), primul care a ajuns la locul tentativei de viol.

Mulţimea s-a strâns repede în jurul pedofilului, care putea fi linşat dacă luciditatea nu era prezentă în rândul salvatorilor sirieni. Primul moment critic a fost depăşit, dar a urmat altul: intervenţia afganilor, care doreau să-l scape pe conaţional.

Situaţia putea degenera, dar afganii au înţeles rapid că efortul lor nu merita, întrucât cel capturat era un pedofil, aşa că s-au retras şi i-au lăsat pe sirieni să-l predea forţelor de poliţie greceşti.

„Să fiu sincer, nu am văzut prea bine ce s-a întâmplat. Nu am fost sigur dacă este o infracţiune reală sau dacă a fost inventată de tată pentru a se răzbuna pe cineva, spre exemplu. Până acum au fost multe bătăi între afgani şi sirieni ”, a spus Sedo, unul dintre sirienii care a participat la predarea perversului afgan.

Despre atmosfera tensionată din jurul acestui eveniment a vorbit şi Mohammad Al-Ahmad (19 ani): „El (n.r. – pedofilul) era afgan, iar noi suntem sirieni, iar asta m-a înfuriat şi mai mult. El merita să fie lovit, merita să-i fie rupte picioarele, pentru că altfel o putea face iar şi oamenii puteau crede că este în regulă să se comporte aşa cum doresc în Idomeni.”