Evenimentul Zilei > Justitie > Un bătrân și-a ucis partenera și apoi a dormit cinci nopţi cu ea în pat. Câți ani va sta în spatele gratiilor
Un bătrân și-a ucis partenera și apoi a dormit cinci nopţi cu ea în pat. Câți ani va sta în spatele gratiilor

Un bătrân și-a ucis partenera și apoi a dormit cinci nopţi cu ea în pat. Câți ani va sta în spatele gratiilor

Un ieşean nn vârstă de 71 de ani îşi-a ucis partenera cu care trăia de 10 ani, apoi a dormit timp ce 5 nopţi cu cadavrul acesteia în pat. Într-un târziu, i-a spus unui nepot ce a făcut şi a mers liniştit să-i aştepte pe poliţişti în parc.

El a fost condamnat la 11 ani și 4 luni închisoare. El și-a ucis concubina, deranjat că l-a înghiontit în timpul somnului. Cei doi locuiau împreună de 10 ani și, pe 1 martie, după ce au băut amândoi un litru de țuică, bărbatul a ucis-o pe femeie în timpul nopții.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal, în cursul nopţii, bărbatul a vrut să meargă la baie. Pentru a se da jos din pat, a trecut peste concubina sa. C.D. l-a înghiontit, ceea ce l-a scos din sărite. A scos cureaua de la pantalonii puşi pe scaun şi şi-a lovit de zeci de ori iubita cu catarama, îndeosebi peste faţă. Practic, faţa femeii a fost sfărâmată, aceasta asfixiindu-se cu propriul sânge. Autopsia avea să identifice 14 răni în zona feţei, patru în zona toraco-abdominală şi 8 la nivelul membrelor, inclusiv o fractură de braţ şi altele costale.

Constantin Mineaţă a decis să vorbească despre fapta sa abia în 7 martie.

Ieșeanul a mai avut probleme cu legea

Conform legii, obiectele folosite la comiterea unei infracţiuni sunt confiscate, cum însă cureaua nu a mai putut fi găsită, s-a dispus confiscarea de la ucigaş a sumei de 100 de lei, reprezentând contravaloarea acesteia.

Bătrânul a încălcat frecvent legea, fără a fi pedepsit pentru faptele sale.

Potrivit unor rapoarte interne ale Inspectoratului Poliţiei Judeţene, rezultă că în perioada 2011-2019 împotriva ieșeanului fuseseră făcute mai multe plângeri la 112 sau sesizări penale cu privire la un scandal într-un bar, în timpul căruia fusese înarmat cu o toporişcă, ameninţarea şi agresarea unui chiriaş cu un cuţit, lipsire de libertate, viol, tentativă de viol, fără ca acestea să se concretizeze într-o condamnare, scrie Ziarul de Iași.

Doar în cazul a două sesizări se ajunsese la întocmirea unui dosar penal. Într-o situaţie se dispusese clasarea cauzei, iar în cealaltă, neînceperea urmăririi penale, aplicându-se o simplă amendă, transformată în 2005 într-o lună de închisoare.