Evenimentul Zilei > Actualitate > Un bărbat din Cluj și-a ucis mama cu mai multe lovituri de cuțit. Striga că e diavolul. Tatăl, în vârstă de 84 de ani, a fost salvat de polițiști
Un bărbat din Cluj și-a ucis mama cu mai multe lovituri de cuțit. Striga că e diavolul. Tatăl, în vârstă de 84 de ani, a fost salvat de polițiști

Un bărbat din Cluj și-a ucis mama cu mai multe lovituri de cuțit. Striga că e diavolul. Tatăl, în vârstă de 84 de ani, a fost salvat de polițiști

O femeie în vârstă de 84 de ani a fost ucisă de către fiul ei, bolnav de schizofrenie.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj au solicitați să intervină la un scandal care a avut loc la o familie, care locuiește pe strada Ady Endre din Cluj Napoca.

Apelul la 112, făcut de mai multe persoane, a anunțat că un bărbat aflat într-o criză de furie maximă și-a ucis mama cu mai multe lovituri de cuțit. Bărbatul respectiv are 52 de ani și este cunoscut în evidențele medicale cu diagnosticul de schizofrenie.

”Striga într-una că mama lui era diavolul și a trebuit să facă moarte de om. Era tare agitat. În casă a mai fost și tatăl criminalului, care are 84 de ani, și care a fost salvat de mascații de la SIAS Cluj. Au venit și au făcut repede liniște”, a declarat un martor, citat de foaiatransilvană.ro.

Agresorul are ambele picioare amputate din  cauza unor probleme mai vechi de sănătate, fiind și în evidența Clinicii de Psihiatrie din Cluj Napoca, cu diagnosticul de schizofrenie.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore fiind transportat a Clinica de Psihiatrie din Cluj Napoca unde a fost internat de urgență.

Cauza este anchetată de procurori

La adresa unde a avut loc crima a ajuns și un procuror criminalist care a coordonat cercetarea la fața locului. Magistratul a schițat locul crimei și a adunat toate probele necesare care să dovedească că bărbatul de 52 de ani a comis fapta de omor.

În funcție de expertiza psihiatrică care se va efectua în cazul bărbatului de 52 de ani, în viitor se va face și o încadrare juridică a faptei. Dacă medicii psihiatri vor concluziona că bărbatul nu are discernământ, atunci acesta va fi internat într-un centru de psihiatrie pentru persoanele bolnave psihic care comit diferite infracțiuni. În caz contrar, chiar dacă este schizofrenic dar se dovedește că a știut ce face, bprbatul fi judecat pentru omor calificat și trimis la închisoare pentru un număr însemnat de ani.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: