Evenimentul Zilei > Social > Un bărbat din Buzău a ascuns cadavrul mamei lui pentru pensia acesteia. Cum a pus acesta planul în aplicare
Un bărbat din Buzău a ascuns cadavrul mamei lui pentru pensia acesteia. Cum a pus acesta planul în aplicare

Un bărbat din Buzău a ascuns cadavrul mamei lui pentru pensia acesteia. Cum a pus acesta planul în aplicare

Un bărbat din Buzău a ascuns în curte cadarul femeii care i-a dat viață pentru a pune mâna pe pensia acesteia. Autoritățile au declarat că este posibil ca fiul să fie autorul crimei pentru avere.

Un bărbat, „cunoscut consumator de alcool” dintr-un sat din județul Buzău a ținut corpul mamei lui luni de zile în curte pentru a încasa lunar pensia.

Postașul a dat-o dispărută

Autoritățile au început o anchetă legată de o posibilă crimă. Suspectul este în vârstă de 51 de ani și a fost dat în vileag de factoriul poștal, căruia i s-a părut suspect că bărbatul încasează cu regularitate pensia bătrânei, acesta fiind obișnuit ca femeia iasă la poartă., relatează Adevărul. Postașul a cerut de mai multe ori o vadă pe aceasta, dar fiul mereu a găsit scuze cum este murdar în casă sau femeia se simte rău. Bărbatul lua pensia mamei lui lunar și declara este grav bolnavă la pat. În urma sesizării, poliștiștii au găsit cadavrul femeii în grădina casei în care locuia cu fiul său, acoperit cu un morman de vegetaţie uscată.

„Poliţiştii Secţiei 8 Râmnicelu au fost sesizaţi direct de către factorul postal din comuna Puieşti despre faptul că, de mai multe luni nu a mai observat o bătrână de 90 ani. Din primele verificări a rezultat că bătrâna ar fi decedată din primăvara acestui an, iar fiul său, de 51 ani, cunoscut şi consumator de alcool, a dus-o în gradina casei şi a acoperit-o cu vegetaţie, pentru a încasa pensia în continuare”, potrivit unui comunicat al IPJ Buzău.

Fiul și-a ucis mama?

Principala ipoteză este bătrâna a decedat în primăvară de bătrânețe. Specialiștii nu au găsit urme de violență pe cadaru, dar nu exclud varianta unei crime. Polițiștii au declarat au găsit indicii cum acesta și-a ascuns mama pentru pensia lunară.

Conform statisticilor Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) pensia medie pentru pensionarii agricultori – în care se încadra bâtrâna, cel mai probabil – era, în septembrie, de 673 de lei, conform deciziei. CNPP precizează că beneficiarii sistemului public de pensii ale căror venituri cumulate din pensii și indemnizații sunt sub 800 de lei, încasează lunar această sumă, numită indemnizație socială pentru pensionari. Per ansamblu, în urma controalelor de anul trecut, la nivel național, ale responsabililor Casei Naționale de Pensii s-a descoperit că o sumă de aproape 220.000 de lei reprezintă un prejudiciu, dipă ce a fost plătită eronat cu titlul de prestații de asigurări sociale către persoane care nu îndeplinesc condițiileprevăzute de lege, respectiv plăți restante eronate și nesuspendarea plății ăn cazurile prevăzute de lege, conform raportului pe 2020 al CNPP.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: