Evenimentul Zilei > Social > Un bărbat condamnat la moarte a avut o ultimă dorință. Ce mesaj cutremurător a trimis înainte să fie executat
Un bărbat condamnat la moarte a avut o ultimă dorință. Ce mesaj cutremurător a trimis înainte să fie executat

Un bărbat condamnat la moarte a avut o ultimă dorință. Ce mesaj cutremurător a trimis înainte să fie executat

Americanul Ernest Lee Johnson, în vârstă de 61 de ani, a fost condamnat la moarte pentru uciderea a trei persoane în timpul unui jaf petrecut în 1994 și executat marți. Acesta a avut o ultimă dorință înainte de injecția letală.

Bărbatul de 61 de ani a primit injecția letală la ora locală 18:11 (miercuri, 2:00 ora României). Ernest Lee Johnson a fost condamnat la moarte cu injecția letală pentru că în februarie 1994, în timpul unui jaf, el a ucis trei angajați ai unui magazin din Missouri, potrivit BBC.

A avut o ultimă dorință

Înainte să fie executat, condamnatul a ținut scrie un mesaj de mână în care a spus că îi pare rău și că regretă faptele sale. Scrisoarea a fost făcută publică de o jurnalistă locală și a devenit la scurt timp virală. „Vreau să spun că îmi iubesc familia și prietenii”, a scris el, adăugând că îi mulțumește avocatului său. „Le mulțumesc tuturor celor care s-au rugat pentru mine”, a mai scris Johnson.

Acesta a avut o ultimă dorință înainte fie trimis pe lumea cealaltă. La ultima sa masă, acesta a cerut să primească doi cheeseburgeri, pizza, inele de ceapă și două milkshake-uri cu căpșuni.

Avocații bărbatului au declarat în instanță că acesta nu este eligibil pentru pedeapsa cu moartea, deoarece mai multe teste de IQ au arătat că are capacitatea mentală a unui copil și că la 61 de ani citește în continuare la un nivel de clasa a treia, iar aceștia sunt de părere Johnson nu a avut discernământ.

Papa Francisc a încercat oprească execuția

Condamnatul s-a născut cu sindromul alcoolic fetal după ce mama sa a consumat alcool în exces în timpul sarcinii, dar și cu mult timp înainte. În anul 2008, medicii au fost nevoiți să îi extirpeze o cincime din creier, după ce i-a fost descoperită o tumoră pe care cel mai probabil o avea de la naștere. Cazul a fost unul foarte urmărit și mediatizat, iar politicieni, activiști și lideri religioși au încercat să îl salveze de la pedeapsa capitală.

Papa Francisc a încercat prin reprezentantul său în SUA, să-l convingă pe guvernator să oprească execuţia cu injecția letală, fiind mișcat de povestea de viață a condamnatului. Toate eforturile acestora au fost în zadar, guvernatorul statului Missouri a refuzat să oprească execuția lui Johnson, iar judecătorii nu au fost mișcați de sensibilitatea celor din jur.