Un avion spion U-2, controlat de inteligența artificială. Începe războiul algoritmic

Un avion spion U-2, controlat de inteligența artificială. Începe războiul algoritmic

Evoluția celebrului avion U-2 „Dragon Lady” este departe de a se fi încheiat, la zeci de ani distanță de la zborul inaugural al primului model.

Secretarul Air Force pentru Tehnologie, Achiziții și Logistică, Dr. Bill Roper, a fost entuziasmat și a calificat acest zbor cu inteligență artificială ca membru al echipajului ca „revoluționar”. El este „punctul culminant al eforturilor de trei ani pentru a deveni o forță digitală”, a spus Roper.

„Implementarea inteligenței artificiale în deplină siguranță, în premieră la comanda unui sistem militar american, inaugurează o nouă eră pentru asocierea om-mașină și competiția algoritmică. A nu realiza deplinul potential al IA ar însemna să cedăm avantajul decizional adversarilor noștri ”, a argumentat Bill Roper.

Ca în Star Wars, cu R2D2

După decolare, controlul senzorilor a fost încredințat către ARTUµ, care a fost, prin urmare, capabil să le implementeze pe baza informațiilor acumulate pe parcursul a jumătate de milion de iterații simulate de computer.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cu indicativul de apel ARTUµ, am instruit µZero - un program informatic de prim plan, care stăpânește șahul, jocul Go și chiar jocurile video, fără cunoștința prealabilă a regulilor lor - pentru a opera un avion spion U-2. (…) El a fost comandantul misiunii, autoritatea finală de decizie a echipei om-mașină ”, a explicat apoi Bill Roper într-un articol publicat de Popular Science (plin cu referințe la Star Wars și la celebrul robot R2D2, al cărui nume se pronunță „Artoo-Deetoo”).

Potrivit US Air Force, U-2 Federal Laboratory a proiectat acest algoritm astfel încât să fie ușor transferabil către alte sisteme. Și intenționează să-perfecționeze în continuare.

„Combinând expertiza unui pilot cu capacitățile de învățare automată, acest zbor istoric răspunde direct la directiva strategiei naționale de apărare care solicită investiții în sisteme autonome. Inovațiile de inteligență artificială vor transforma atât domeniile aerian, cât și cel spațial ”, a concluzionat Barbara Barrett, secretar al Forțelor Aeriene americane.