Evenimentul Zilei > International > Un avion pentru stingerea incendiilor s-a prăbuşit în sudul Turciei. Cele opt persoane aflate la bord au murit. FOTO
Un avion pentru stingerea incendiilor s-a prăbuşit în sudul Turciei. Cele opt persoane aflate la bord au murit. FOTO

Un avion pentru stingerea incendiilor s-a prăbuşit în sudul Turciei. Cele opt persoane aflate la bord au murit. FOTO

Un avion pentru stingerea incendiilor al Direcției Generale Silvice din Turcia s-a prăbușit sâmbătă în provincia Kahramanmaras din sud.
UPDATE: Cele opt persoane aflate la bordul avionului au murit (foto)
Ministerul rus al Apărării a anunţat sâmbătă că prăbuşirea unui avion utilitar Beriev Be-200 în sudul Turciei a cauzat moartea tuturor celor opt persoane aflate la bord. La locul prăbuşirii au fost trimise un avion şi un elicopter, a precizat Ministerul Apărării turc, într-o postare pe Twitter.
avion turcia prabusit
S-a pierdut contactul cu avionul care fusese închiriat din Rusia pentru a ajuta în efortul Turciei de a controla un incendiu forestier în Kahramanmaras, a declarat guvernatorul Omer Faruk Coskun Agenției Anadolu. Un număr mare de echipe de căutare și salvare au fost trimise în regiune, a adăugat Coskun.

Avionul de stingere a incendiilor s-a prăbușit în sudul Turciei

Cauza accidentului rămâne necunoscută

Un avion utilitar pentru stingerea incendiilor, având cel puţin şapte persoane la bord, s-a prăbuşit sâmbătă în sudul Turciei, unde intervenea pentru a lichida un incendiu, au relatat media turce.

Soarta membrilor echipajului nu se cunoaşte deocamdată. Conform agenţiei de presă Anadolu, la locul prăbuşirii avionului au fost trimise mai multe echipe de salvare.

Pe imaginile difuzate de posturile de televiziune locale se poate vedea o coloană de fum ridicându-se dintr-o zonă muntoasă. Omer Faruk Coskun, guvernatorul Kahramanmarasna: un incendiu a început după ce fulgerul a lovit copacii.

„Am trimis un avion în zonă, dar am pierdut comunicarea cu avionul cu ceva timp în urmă și s-a prăbușit. Situația este foarte nouă ”, a spus el.

Avionul de stingere a incendiilor s-a prăbușit în sudul Turciei

Ministerul rus al Apărării a confirmat prăbuşirea avionului, un model Beriev Be-200. La bordul avionului se aflau cinci soldaţi ruşi şi trei cetăţeni turci, a menţionat agenţia de presă germană.

Din 28 iulie Turcia face eforturi pentru a lichida cele aproximativ 300 de incendii de pădure, guvernul de la Ankara apreciind că este vorba despre cel mai mare dezastru natural din istoria ţării.

Incendiile din regiunea Turciei au început la sfârșitul lunii iulie și au ars mii de acri de vegetaţie, mai ales în provinciile de pe litoral Mugla și Antalya. Ministrul silvic al Turciei, Bekir Pakdemirli, a declarat că 299 de incendii au fost controlate în 16 zile de către pompieri, elicoptere și avioane.

Opt oameni au murit în incendii, care au avut loc după ce Turcia unde întreaga regiune a îndurat un val de căldură prelungit.

Mai multe ţări, printre care Rusia, Spania şi Qatar, au trimis avioane utilitare în Turcia pentru a ajuta la stingerea acestor incendii, scrie hurriyetdailynews.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: