Evenimentul Zilei > Actualitate > Un asteroid poate lovi Terra chiar pe 2 noiembrie. Avertismentul lui Neil deGrasse Tyson
Un asteroid poate lovi Terra chiar pe 2 noiembrie. Avertismentul lui Neil deGrasse Tyson

Un asteroid poate lovi Terra chiar pe 2 noiembrie. Avertismentul lui Neil deGrasse Tyson

Un astrofizician celebru avertizează că un asteroid ar putea lovi Pământul chiar cu o zi înainte de alegerile din SUA.

Un asteroid de mărimea unui frigider ar putea lovi pământul în luna noiembrie, chiar înainte de marile alegeri, susține Neil deGrasse Tyson,  un cercetător celebru.

Neil deGrasse Tyson a mai declarat că „asteroidul nu este suficient de mare încât să provoace daune”.

Cu ce viteză se îndreaptă spre noi asteroidul?

Faimosul astrofizician a spus că roca spațială, cunoscută sub denumirea 2018VP1, se îndreaptă spre pământ cu o viteza de aproximativ 40.000 km/h și ar putea să lovească pământul pe data de 2 noiembrie 2020.

„Ar putea face contact cu Pământul pe 2 noiembrie, chiar înainte de alegerile prezidențiale”, a scris acesta pe Instagram.

Dar acesta a mai spus că obicectul ce se îndreaptă spre noi nu va face pagube, deci nu este un real motiv de îngrijorare. Acesta susține că „nu este suficient de mare încât să provoace daune”.

Vine apocalipsa?

„Așa că dacă lumea se sfârșește în 2020, nu va fi vina Universului”, a adăugat acesta într-o notă ironică.

NASA a mai identificat în trecut asteroizi ce se îndreptau spre Pământ, dar a estimat sanșele ca o astfel de rocă să ne lovească la sub 1%.

„În momentul de față asteroidul are șanse de 0,41% să pătrundă în atmosfera noastră, dar dacă ar face-o, s-ar dezintegra total înainte de impact din cauza mărimii sale extrem de mici”, a mai spus expertul, confrom Foxnews.

Alegeri în SUA. Trump vs. Biden

Peste 22 de milioane de americani au votat deja anticipat până vineri, 16 octombrie, pentru alegerile prezidenţiale din SUA programate a avea loc pe 3 noiembrie.

Cei care au votat au făcut-o fie la secţiile de votare fie prin email, conform datelor comunicate de autorităţile electorale americane.

Numărul mare de votanţi reprezintă un record. Comparativ, la alegerile prezidenţiale SUA din 2016, la aceeaşi dată votaseră anticipat doar 6 milioane de cetăţeni americani.

Conform legii electorale din SUA, pe lângă votul prin corespondenţă, se poate vota înainte de vreme şi la secţiile de votare.

Zilele trecute s-au înregistrat cozi la care cetăţenii au trebuit să aştepte şi 11 ore pentru a vota, dovadă că americanii iau foarte în serios bătălia pentru Casa Albă dintre actualul preşedinte republican Donald Trump şi candidatul Partidului Democrat, Joe Biden.