Este cât se poate de evident că Madame de Florian, fosta proprietară, l-a părăsit în grabă. Nu strânsese mai nimic, fie din lipsă de timp, fie gândindu-se probabil  că se va întoarce curând. Era la începutul celui de-al Doilea Război Mondial și probabil aflase că trupele germane mărșăluiau către paris. Avea pe atunci 23 de ani și s-a grăbit să se pună la adăpost într-o zonă sigură din sud, relatează features.faithtap.com.

Deși  nu s-a mai întors niciodată în luxosul apartament parizian din Arondismentul 9, în apropierea faimoasei Église de la Sainte-Trinité, Madame de Florian a continuat să-i achite facturile la utilități până în 2010 când s-a stins din viață.

Expertul în artă trimis să evalueze obiectele spune că a fost fascinat de felul în care se prezenta apartamentului. ”Părea că am ajuns direct în castelul Frumoasei din pădurea adormită”. Camerele erau înțesate de opere de artă, mobilă lucrată cu migală, draperii grele și tapete victoriene și, mai ales, un miros greu de praf.

Majoritatea obiectelor au fost vândute ulterior la licitație iar suma totală obținută de moștenitori a fost de peste două milioane de euro.

Citește și: