Evenimentul Zilei > Actualitate > Un angajat de la Termocentrala Mintia s-a sinucis pentru că urma să fie disponibilizat săptămâna viitoare
Un angajat de la Termocentrala Mintia s-a sinucis pentru că urma să fie disponibilizat săptămâna viitoare

Un angajat de la Termocentrala Mintia s-a sinucis pentru că urma să fie disponibilizat săptămâna viitoare

Unul dintre angajații de la Termocentrala Midia și-a pus capăt zilelor, astăzi, pentru că începând de săptămâna viitoare urma să rămână fără loc de muncă.

Un angajat de la Termocentrala Mintia, care urma să fie disponibilizat la începutul săptămânii viitoare, s-a sinucis vineri. Bărbatul avea 55 de ani și urma să rămână fără loc de muncă, la fel ca sute de angajați de la Mintia, care va fi închisă după 52 de ani de funcționare.

Un bărbat s-a sinucis pentru că urma să rămână fără loc de muncă. 662 de persoane de la Termocentrala Mintia vor fi disponibilizate

Termocentrala Mintia va fi închisă de luni, 26 iulie, astfel că aproape toți angajații vor fi disponibilizați. Este vorba despre 662 de persoane, care vor rămâne fără loc de muncă, după cum anunță Antena 3. Persoanele dispponibilizate vor beneficia de plăți compensatorii, şomaj, și venit de completare, în funcție de vechimea în muncă, în medie 10.000 de euro brut. Suma va fi primită în decurs de doi ani. Liderul de Sindicat, Mircea Crișovan, a explicat că situația nu a putut fi schimbată, chiar dacă în ultima vreme au avu loc greve și mișcări de protest.

„Am ajuns aici și, din păcate, nimic nu mai putem face. Termocentrala a fost închisă”

„Am făcut greve, proteste extreme, nu s-a rezolvat nimic. Am ajuns aici și, din păcate, nimic nu mai putem face. Termocentrala a fost închisă pentru ca nu are avize de mediu și cărbune, iar Comisia Europeană a notificat și nu mai poate produce energie.

Oamenii și-au primit deciziile și se mulțumesc că 2 ani de aici încolo guvernul le asigură protecţia socială, un an venit de completare, un an șomaj. Se vor reorienta, doar că în zonă nu prea au spre ce”, a declarat liderul Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Mintia, Mircea Crișovan.

Anul trecut, locuitorii din Deva au rămas mai multe zile fără apă caldă pentru că Termocentrala Mintia rămăsese fără cărbune. „Termocentrala Mintia se va opri în noaptea de sâmbătă spre duminică din lipsă de cărbune. Asta înseamnă că orașul Deva va rămâne de duminică fără apă caldă, până miercuri. Noi am cerut să se realizeze un stoc de cărbune de la rezerva de stat, dar nu vor nicicum”, spunea Cristian Iștoc, liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.