Un aliment foarte consumat cauzează obezitate și alte probleme grave de sănătate. La ce produs trebuie să renunți

Un aliment foarte consumat cauzează obezitate și alte probleme grave de sănătate. La ce produs trebuie să renunți Sursa foto: arhiva evz

Zaharul este un aliment foarte consumat de oameni. Acesta poate cauza probleme de sănătate, obezitate și diabet dacă nu este folosit cu moderație.

Consumul excesiv de zahăr este un factor major de risc în apariția sau agravarea unor afecțiuni precum diabetul, obezitatea, bolile de inimă sau chiar cancerul. Prea mult zahăr poate să ducă la inflamații grave și la favorizarea coșurilor.

Sucurile sunt cele mai nocive

Cele mai nocive alimente sunt: băuturile răcoritoare îndulcite, sucurile de fructe, cappuccino, prăjiturile, plăcintele, napolitanele, pâinea, cerealele, înghețata, acadelele, jeleurile etc.

Moderația este cheia! Medicii recomandă o lingură de zahăr pe zi pentru femei și două linguri pe zi pentru bărbați.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Consumi prea mult zahăr?

Oamenii se gândesc foarte rar când se simt rău că este din cauza zahărului. Află dacă consumi prea mult zahăr și nu ți-ai dat seama până acum:

- Zahărul perturbă flora intestinală, iar acest lucru poate duce la constipație severă sau diaree

- Coșurile. Zahărul inflamează tenul și poate duce la eruperea coșurilor în jurul gurii

- Starea de nervozitate. Unele studii au demonstrat că excesul de zahăr ar putea determina instalarea unor afecțiuni precum depresia sau alte tulburări de dispoziție.

- Nu dormi bine. Acest lucru se întâmplă după ce mănânci zahăr sau bei sucuri îndulcite. Glicemia crește și iți perturbă somnul.

- Pielea uscată. Zahărul afectează colagenul și elastina, iar pielea ta se va schimba după ce mănânci dulce în exces.

- Carii dentare. Atunci când zahărul se lipește de dinte, este favorizată placa bacteriană, care „mănâncă” din smalțul dinților și duce la instalarea cariilor dentare. Cea mai gravă combinație este sucul acidulat cu o ciocolată sau orice alt aliment care conține zahăr.

- Mereu mori de foame. Zahărul nu conține fibre sau proteine, iar caloriile pe care acesta le are sunt calorii goale.

- Ești aeriană. Tot acest aliment favorizează și ceața cerebrală.

Studiile arată că excesul de zahăr favorizează depozitele de grăsimi. Așadar, dacă te simți slăbită, moleșită, fără putere, e posibil ca vinovatul să fie dulcele în exces. O altă problemă este că după o ciocolată, fructele nu ți se mai par la fel de dulci sau gustoase și ți se schimbă percepția asupra gustului.