Evenimentul Zilei > Justitie > Umilință mare pentru DNA. Achitări pe bandă rulantă în procesul lotului lui Dorin Florea, fostul primar al orașului Târgu Mureș
Umilință mare pentru DNA. Achitări pe bandă rulantă în procesul lotului lui Dorin Florea, fostul primar al orașului Târgu Mureș

Umilință mare pentru DNA. Achitări pe bandă rulantă în procesul lotului lui Dorin Florea, fostul primar al orașului Târgu Mureș

Tribunalul Harghita a dispus achitarea fostului primar din Targu Mures, Dorin Florea. De asemenea, au fost achitați și alți opt inculpati.

Dosarul instrumentat de procurorul Tiberiu Onea, fostul șef al DNA Târgu Mureș, nu s-a bucurat de niciun fel de secces în fața judecătorului Romeo Lorincz, chiar dacă a fost realizat cu “sprijin de specialitate din partea SRI”.

“Binomul DNA-SRI” nu a reușit să obțină nicio condamnare

În ciuda faptului că a trimis zece oameni în fața instanței, “Binomul DNA-SRI” nu a reușit să obțină nicio condamnare, cel de al zecelea inculpat Cel de-al zecelea incuilpat muirind în timpul procesului.
Astfel, judecătorul Romeo Lorincz de la Tribunalul Harghita a dispus joi, 29 iulie 2021, achitarea lui Dorin Florea. Fostul primar din Târgu Mureș a fost trimis în judecată de DNA pentru o pretinsă faptă de abuz în serviciu în legatură cu finanțarea clubului de fotbal ASA Târgu Mureș.

Un inculpat a murit în timpul procesului

Nu doar Dorin Florea a fost achitat, ci și alți opt inculpați din acelasi dosar. În principal, solutiile de achitare au fost dispuse în temeiul art. 16 alin. 1 lit. b) teza I din Codul de procedură penală – “fapta nu este prevăzută de legea penală”.
În ceea ce privește acuzațiile de spălare de bani și deturnare de fonduri. achitarea s-a dat în baza art. 16 alin. 1 lit. a din Codul de procedură penal – “fapta nu există”. cel de al zecelea inculpat trimis în judecată de DNA, chirurgul Istvan Benedek, fost consilier local, nu a mai apucat sentința, murind în timpul procesului.

Dosarul a fost întocmit pe vremea tandemului Florian Coldea-Laura Kovesi

Dosarul provine din anii de glorie ai “Binomului DNA-SRI”, mai precis de pe vremea tandemului Florian Coldea-Laura Kovesi.
Achitarile dispuse de Tribunalul Harghita au fost anunțate de cunoscutul avocat Radu Chiriță care a asigurat apărarea unora dintre inculpații trimiși în judecată de DNA. Sentința Tribunalului Harghita poate fi atacată cu apel de DNA. Potrivit jurnaliștilor de la luju.ro care tratează pe larg acest subiect, hotărârea instanței demonstrează că acest dosar nu a reprezentat decât o înscenare judiciară a DNA si SRI .

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: