La Campionatul European din Franța s-au anunțat mai multe atentate. Astfel, pentru a spori siguranța participanților, autoritățile franceze au efectuat ultimul test înainte de EURO la finala Cupei Franței. Meciul dintre PSG și Marseille s-a diputat pe „Stade de France”, arena care va găzdui meciul de deschidere al turneului final, dintre Franța și România, programat pe 10 iunie. Potrivit presei franceze, sistemul de securitate nu a fost la înălţime, iar autorităţile au declarat că fanii prezenţi la meci au aprins artificii în interiorul arenei, cu toate că la porţile stadionului au fost supuşi unui control corporal strict. Mai mult, suporterii au aruncat cu obiecte interzise în teren şi au existat zone unde s-a creat aglomeraţie.

„Sistemul de securitate a cedat puţin. Au fost puncte slabe şi acest lucru este de neacceptat. Trebuie să corectăm ceea ce nu a mers. Când sistemul a fost sub presiune, a cedat în mai multe puncte”, a declarat prefectul regiunii Seine-Saint-Denis, Phillippe Galli.

În urma acestei gafe, Federația Franceză de Fotbal, autoritățile locale și oficiali ai UEFA vor avea o întâlnire, pentru a remedia problemele apărute la finala Cupei Franței.

 

Te-ar putea interesa și: