Evenimentul Zilei > Actualitate > Ultimul semn al lui Dumnezeu pentru omenire face ocolul planetei! Să fie finalul pandemiei? Foto
Ultimul semn al lui Dumnezeu pentru omenire face ocolul planetei! Să fie finalul pandemiei? Foto

Ultimul semn al lui Dumnezeu pentru omenire face ocolul planetei! Să fie finalul pandemiei? Foto

Cum poate fi interpretat faptul că o icoană dintr-o biserică distrusă complet de cutremurul care a lovit insula Creta în urmă cu 15 zile a rămas intactă? Mulți dintre credincioșii care au citit știrea care face ocolul Greciei și al lumii sunt de acord că asta este o minune. Un semn de la Dumnezeu pentru omenire.

Unii au mers și mai departe și au interpretat acest semn de la Dumnezeu ca pe un mesaj dătător de speranță pentru omenire, care așteaptă finalul pandemiei de coronavirus.

Amintim că în urmă cu 15 zile, seismul de 5,8  grade pe scara Richter a distrus o biserică mică din Agios Nikolaos, oraș-port în insula grecească Creta. Agios Nikolaos este situat în estul insulei, la vest de orașul Sitia.

Imaginile publicate de presă elenă arată icoana înconjurată de ruinele lăcașului de cult. În zonă au fost raportate mai multe pagube materiale. Inclusiv mai multe magazine și case au fost afectate de cutremur.

Autoritățile au anunțat că au fost înregistrate mai multe alunecări de teren care au blocat drumurile de pe insulă. De asemenea, unele șosele au fost blocate din cauza stâncilor care s-au rostogolit în momentul producerii seismului.

A mai fost distrusă o biserică

Cutremurul a avut epicentrul la o distanţă de 23 de kilometri nord-vest de Arvi, la o adâncime de 10 kilometri. La acea vreme, primarul localităţii Arkalohori a declarat pentru Skai TV că două lăcaşuri de cult au suferit pagube.

icoana care a rămas intactă după cutremurul de 5,6 grade pe scara Richter

Altfel, autoritățile au anunțat și marți un cutremur cu magnitudinea 6,3, în largul insulei Creta. Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) şi Institutul de geodinamică al Observatorului din Atena, informează Reuters a raportat că seismul nu a produs victime.

Sursa citată a notat că epicentrul cutremurului resimţit pe insula Creta a fost „înregistrat în larg şi la 405 km sud-est de Atena, la ora 9:24 GMT″. Într-un comunicat al Observatorului din Atena se arată că seismul s-a produs loc la 23 km est de localitatea Zakros din estul Cretei. Departamentul pentru stingerea incendiilor nu a primit apeluri din partea populaţiei.

„Grecia este străbătută de importante falii geologice, iar cutremurele sunt frecvente în această regiune. Ultimul seism mortal s-a produs la data de 3 martie în centrul Greciei, în Elassona, lăsând în urmă un mort şi zece răniţi, precum şi pagube extinse.

La 30 octombrie 2020, un cutremur cu magnitudinea 7 produs în Marea Egee, între insula Samos din Grecia şi oraşul Izmir din Turcia, s-a soldat cu 114 morţi Turcia şi două decese în Samos″, au notat jurnaliștii de la Agerpres.