Editura Evenimentul si Capital

Ultimul RĂCNET în Suedia: „Feminismul INTERSECȚIONAL”

Autor: | | 5 Comentarii | 2101 Vizualizari

Pe site-ul său oficial, guvernul de la Stockholm proclamă cu mândrie că „Suedia are primul guvern feminist din lume”.

Un editorial de Bruce Bawer pentru Gatestone Institute.

Site-ul guvernului suedez explică:

„Această înseamnă că egalitatea între sexe se află în centrul priorităților guvernului... Paritatea bărbați – femei este principiul fundamental al politicii feministe și bugetarea reformei ține cont de acest element important.”

O fotografie a guvernului actual al Suediei – douăsprezece femei și unsprezece bărbați – ilustrează acest monument de retorică birocratică.

Bineînțeles, există mai multe tipuri de feminism. Însă cel care se desfășoară în Suedia nu vizează „sororitatea” (alternativa corect politică pentru „frăție” – n.r.) universală, nici difuzarea parității bărbați – femei în lume.

Nu, feminismul suedez este „intersecțional”. Adică un feminism care, conform noii doctrine academice a „intersecționalității”, instaurează o ierarhie între „grupurile de victime”.

Astfel, „persoanele de culoare” și musulmanii sunt situați mai sus decât femeile în general pe scara victimelor, iar femeile de culoare și femeile musulmane sunt așezate în vârful piramidei victimizării, cu mult peste femeile creștine albe sau peste evrei.

În atare context, feministele „intersecționale” se simt obligate să fie sensibile la diferențele de cultură și își fac o datorie din practicarea relativismului cultural. Cu alte cuvinte, diferențele culturale generează valori care obligă la relativizarea simplei egalități între sexe.

Astfel, aceste feministe care nu fac economie la cuvintele disprețuitoare, dure sau chiar vulgare, pentru a stigmatiza pretinsa tiranie a bărbaților occidentali, acceptă să-și tempereze devotamentul pentru egalitatea feminină în contact cu culturile mai puțin feministe, din respect față de prioritățile diferențelor culturale.

Respectul datorat priorităților diferențelor culturale este încă și mai urgent, și mai flagrant, atunci când cultura în discuție are în miezul său principiul inegalității femeilor cu bărbații.

Acest timp de feminism, inutil să mai precizăm, nu se întâlnește doar în Suedia. Anul trecut, în Statele Unite, a doua zi după învestirea lui Donald Trump, Marșul Femeilor l-a denunțat unanim pe noul președinte ca fiind o personificare a patriarhatului, în vreme ce Linda Sarsour, o femeie cu vălul islamic și care propovăduiește Sharia, devenea o eroină feministă a zilei de mâine.

Ce implică promovarea lui Sarsour? Că, în virtutea Sharia, o femeie trebuie să fie supusă și ascultătoare. În justiție, mărturia ei valorează jumătate din cea a unui bărbat, deoarece femeia suferă de un „deficit de inteligență”.

O fiică nu poate moșteni decât cel mult jumătate din partea care îi revine fratelui său.

Un bărbat nu doar că are dreptul – dar este chiar încurajat – să-și bată nevasta.

Un bărbat se poate căsători cu femei „necredincioase”, însă o musulmană nu se poate mărita în afara religiei sale.

Un bărbat poate avea până la patru neveste, însă o femeie nu poate avea decât un singur soț.

Un bărbat poate divorța prin simpla pronunțare a unei formule de repudiere, în timp ce o femeie trebuie să se supună unui îndelungat proces la capătul căruia un grup de bărbați se va pronunța asupra cererii sale.

Un bărbat are dreptul de a avea raporturi sexuale cu nevasta sa, împotriva voinței acesteia, și, în anumite circumstanțe, cu alte femei. Și nu este decât începutul.

Uneori, la enunțarea acestor reguli, unii replică: „Da, dar și în Biblie scrie ceva asemănător”. Problema nu este conținutul textului islamic, ci faptul că musulmanii continuă să i se conformeze.

Cu ocazia Marșului Femeilor de anul trecut, Linda Sarsour a fost aplaudată atunci când a apărat aceste coduri de conduită profund nedrepte și antifeministe. Feminismul „intersecțional” se înalță astăzi până la autodistrugere.

Pagina 1 din 2



Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
22:55 COALIȚIA, pe MUCHIE de CUȚIT din cauza lui DRAGNEA? Se întețesc ATACURILE la PSD. „Fără noi NU ar fi FOST” 20:25 Legea offshore I-A ADUS lui Dragnea ÎNCĂ UN DUŞMAN. Noul val din PSD: „Nu contați pe votul meu pentru această porcărie” 14:02 Înregistrare cu un GREU DIN PSD: „Îl cheamă la DNA să spună că domnul preşedinte…” LA CINE SE REFERĂ? Breaking news 13:08 Războiul dintre Carmen Dan și Gabriela Firea s-a mutat la Parchet! L-a turnat omul primarului pe subalternul favoritei lui Dragnea? 13:07 ATENTAT POLITIC EȘUAT. Cum a reușit Liviu Dragnea să scape dintr-o nouă ambuscadă. Editorial de Dan Andronic. 11:35 SCANDAL MONSTRU în direct la Antena 3. EXISTĂ O CÂRTIŢĂ a SRI? În urma dezvăluirilor, CINEVA DIN PSD poate fi exclus. Alertă în politică 09:10 Dragnea şi Firea AU BĂTUT PALMA ÎN CEx pentru un SCOP COMUN. De abia AZI S-A AFLAT! Funcţie importantă... 09:08 Adevărata bombă de la CEx al PSD? LUI TĂRICEANU NU-I VA PLĂCEA... Breaking news în politică 08:49 Victorie amară pentru Dragnea. Există un SACRIFICIU NEŞTIUT. Puciştii vin puternic pe turnantă. NEWS ALERT 08:44 Contribuția noului Binom SRI – Parchetul General la rămînerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD. Gândul lui Cristoiu 08:43 Şi totuşi, FIREA L-A ÎNVINS PE DRAGNEA înainte de CEx. Avem un nou NR. 1 ÎN PSD. Breaking news 17:07 DEZVĂLUIRI incendiare din CEx al PSD. Momentul de COTITURĂ care l-a SALVAT pe Liviu Dragnea de la debarcarea din PSD 13:46 DRAGNEA anunță REMANIEREA: „Nu trebuie să rămână în GUVERN” 13:39 Dragnea A PĂŢIT-O RĂU! SĂ FIE MÂNA PUCIŞTILOR? Numai la asta nu se aştepta şeful PSD... Breaking news politic 12:25 „Problema PSD ului și a lui Dragnea nu este CORUPŢIA, ci PROSTIA ajunsă chiar la rang de VIRTUTE” 12:16 Trădare în CEx al PSD? Declaraţii incendiare ale lui Marian Oprişan: „NU MOR DE DRAGUL LUI DRAGNEA” Breaking news 10:22 Scandalul din CEx ajunge la acuzații grave. Cine din PSD dă de băut PROCURORILOR pentru a scăpa de DOSARE de evaziune FISCALĂ? Alertă 10:22 Previziunea lui ION CRISTOIU despre CEx PSD: „Se va SFÂRȘI prost” 10:21 Firea a aflat detaliile murdare din CEx al PSD. Dragnea va lovi năprasnic, dar ADEVĂRATA BOMBĂ vizează două nume din Guvern 10:20 Băsescu îl face pe Dragnea cu ou și oțet: Atât de nociv încât până la sfârşitul anului va trebui să plece

Articole salvate