Evenimentul Zilei > International > Ultimul moft al dictatorului Kim Jong-un. A luat-o pe urmele Gretei Thunberg
Ultimul moft al dictatorului Kim Jong-un. A luat-o pe urmele Gretei Thunberg

Ultimul moft al dictatorului Kim Jong-un. A luat-o pe urmele Gretei Thunberg

Dictatorul nord coreean, Kim Jong-un a devenit brusc îngrijorat de schimbările climatice. El le-a cerut oficialilor să se ia măsuri urgente pentru a depăși „climatul anormal”. În plus s-a arătat preocupat și de problemele aprovizionării cu alimente, segment deficitar în țară.

Anul trecut, taifunele care au bântuit Coreea de Nord au avut un impact grav asupra culturilor vitale, în timp ce săptămâni de secetă urmate de ploi musonice abundente le-au deteriorat și în acest an.

El a spus că sunt necesare măsuri pentru a depăși „climatul anormal” și a cerut și oficialilor să abordeze problema secetei și a inundațiilor. Comentariile sale au venit joi, 2 septembrie, într-un discurs adresat Biroului Politic al partidului de guvernământ. Kim a spus că „pericolul” schimbărilor climatice a devenit „mai mare în ultimii ani, adăugând că trebuie luate„ acțiuni urgente ”. Kim a cerut, de asemenea, îmbunătățiri ale infrastructurii de gestionare a inundațiilor din țară.

„Ameliorarea debitului râurilor, împădurirea pentru controlul eroziunii, întreținerea digurilor și proiectele de îndiguire contra mareelor” ar trebui prioritizate, a spus el.

Fenomenele meteo și sancțiuni internaționale au afectat grav economia Coreei de Nord

În afară de daunele provocate de dezastrele naturale, economia Coreei de Nord a fost puternic afectată de sancțiuni internaționale, precum și de închiderea frontierelor și blocaje dure pentru a preveni răspândirea Covid. Deși Coreea de Nord nu a raportat niciun caz COVID-19, țara și-a închis granițele și a impus blocaje. Închiderea frontierelor a afectat importurile vitale din China.

Kim Jong-un a trasat ca sarcină și prevenirea pandemiei de coronavirus

„Prevenirea epidemiei este o sarcină de o importanță capitală, care nu trebuie slăbită nici măcar un moment în situația actuală”, a declarat dl Kim, potrivit presei de stat, citată de dcnews.ro.

La începutul acestei săptămâni, ONU a declarat că statul nord coreean a respins o ofertă de aproape trei milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19. Un purtător de cuvânt a spus că țara a cerut ca dozele de vaccin să fie oferite către alte țări mai afectate, având în vedere lipsa globală de vaccinuri.

Kin Jong-un a cerut anterior ca țara şi garnițele ei să rămână închise pentru a preveni focarele de infecţie cu SARS-COV2, deşi Coreea de Nord trece printr-o criză economică şi alimentară.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: