Ultimul dispărut în urma cutremurului din Italia, căutat în România. Străinul îngropat în locul vâlceanului mort în Amatrice a fost identificat

Ultimul dispărut în urma cutremurului din Italia, căutat în România. Străinul îngropat în locul vâlceanului mort în Amatrice a fost identificat

Prefectura din Rieti a demarat procedurile de identificare a străinului îngropat, din greșeală, în județul Vâlcea. Maurizio Sterlini este ultima persoană căutată de rude și nedescoperită, iar italienii cred că acesta a murit în casa soților Păunescu, deși locuia la câteva străzi distanță

Autorităţile italiene par să-l fi identificat pe misteriosul lor conaţional care a ajuns, din greşeală, în România, în locul lui Victor Păunescu, vâlceanul de 52 de ani care a pierit, împreună cu soţia sa, în cutremurul devastator care a distrus localitatea Amatrice. Reprezentanți ai prefecturii din Riet au declarat, citați de publicația italiană ilgiornaleditalia.org, că singura persoană nedescoperită este Maurizio Sterlini, după ce au fost efectuate testele ADN ale cadavrelor.

Jurnalistul român Sergiu Balaban, care locuieşte în Italia, a transmis, pentru „Evenimentul zilei”, că prefectura din Rieti a demarat, deja, procedurile de identificare a italianului înmormântat în România, dar nu a făcut public acest aspect pentru a nu alarma populaţia puternic afectată de seismul de 6,2 grade pe scara Richter care a distrus patru localităţi, în noaptea de 23 spre 24 august. Din informaţiile furnizate, până în prezent, de rude şi prieteni pe reţelele de socializare reiese, însă, că Maurizio Sterlini nu locuia în acelaşi imobil cu familia Păunescu, aşa cum au declarat rudele şi oficiali din România, ci la câteva străzi distanţă. Rămâne un mister, totuși, cum de trupul neînsuflețit al italianului a fost găsit lângă cel al româncei Carmen Păunescu, de 43 de ani, soția lui Victor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Înmormântat creștinește la Fârtățești

Aşa cum am arătat în ediţia de luni, două sicrie sigilate în care se presupunea a fi Carmen şi Victor Păunescu au fost înmormântate, pe 31 august, în comuna Fârtățești, din judeţul Vâlcea. În urmă cu circa o săptămână, cele două fiice ale soților Păunescu și rudele acestora au aflat, cu stupoare, că au înmormântat pe altcineva în locul lui Victor. Abia sâmbăta trecută, trupul vâlceanului a ajuns acasă şi în aceeaşi zi a fost înmormântat. Apoi, familia a mutat crucea și coroanele de la căpătâiul străinului la cel al lui Victor. Trebuie menționat că s-a aflat că vâlceanul a fost găsit, după ce cele două sicrie au fost trimise în România. Confuzia s-a produs din cauza faptului că cele două cadavre au fost găsite în acelaşi pat, susţin români din Amatrice. Trupul neînsufleţit al lui Victor Păunescu a fost găsit sub dărâmăturile unei alte clădiri, iar rudele au aflat că acesta a fost surprins de prăbuşirea imobilului pe o stradă, după ce plecase de la muncă spre locuinţa în care stătea cu soţia sa, ca să vadă dacă i s-a întâmplat ceva femeii.

FOTO;Soții Carmen și Victor Păunescu

Testul ADN nu corespunde niciunui mort

Familia a aflat că prima probă ADN dată de rude pentru descoperirea lui Maurizio Sterlini nu a corespuns niciunuia dintre cadavrele descoperite sub dărâmături. Chiar dacă mai speră să îl găsească sub ruine, șansele familiei sunt minime, după anunţul făcut de prefectura din Rieti care a precizat că nu mai este nicio altă persoană neidentificată. Cazul lui Maurizio a fost făcut public de către un prieten, „Tommy Di Villa”, pe Facebook, care a precizat că e prietenul său din copilărie și că a avut un apartament închiriat la Corso Umberto.

Revoltă în rândul italienilor

Încurcătura a provocat un val de reacții ale italienilor care nu-și pot da seama cum de s-a greșit atât de grav, dar mai ales cum se face că un om de-al lor, pe care l-au dat mai mulți dispărut, în mod oficial, este de negăsit după atâta amar de căutări. Italienii nu își explică și de ce durează atât de mult ca să îl dezhumeze pe cel din România și să îi facă testele ADN, după ce în presa italiană și pe rețelele de socializare au apărut informații care arată că această procedură poate dura șase săptămâni.