Ultimul DISCURS al președintelui. Care vor fi CONSECINȚELE pentru România

Cel mai important eveniment după vacanța politică europeană are loc miercuri în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, unde preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va rosti ultimul său discurs cu privire la Starea Uniunii.

Veteranul politicii europene spune că va fi un moment al bilanţurilor, nu „un testament”, relatează France Presse.

Dacă este adevărat ce a declarat Gabriela Firea, respectiv că ar fi aflat de la comisarul Corina Crețu că în discursul său Juncker va face ample referiri la România, la evenimentele și violențele din 10 august, din Piața Victoriei,, atunci este posibil să existe consecințe și țara noastră să fie supusă unor sancțiuni din partea CE.

În schimb, președintele Jean-Claude Juncker declara recent că alta este temacare îl preocupă. Într-un interviu, șeful CE spunea că o primă temă care ar trebui să demonstreze voinţa sa de a fi mai aproape de cetăţenii europeni ar fi anularea obligativităţii de schimbare a orei. Mandatul Comisiei Juncker, care se încheie oficial la 31 octombrie 2019, a fost marcat de apariţia unor noi crize şi provocări. UE nu şi-a reformat încă normele cu privire la azil, depăşite de criza migraţiei din 2015. Executivul european trebuie, de asemenea, să răspundă unei preocupări și îngrijorări legate de dezinformarea pe internet şi reţelele sociale şi suspiciunile de manipulare care au avut un cuvânt de spus în numeroase alegeri majore.