Evenimentul Zilei > Actualitate > ULTIMELE MINUTE din VIAȚA lui HITLER. Un apropiat al său a DEZVĂLUIT ce s-a întâmplat în BUNCĂRUL din BERLIN
ULTIMELE MINUTE din VIAȚA lui HITLER. Un apropiat al său a DEZVĂLUIT ce s-a întâmplat în BUNCĂRUL din BERLIN

ULTIMELE MINUTE din VIAȚA lui HITLER. Un apropiat al său a DEZVĂLUIT ce s-a întâmplat în BUNCĂRUL din BERLIN

Garda de corp a lui Adolf Hitler a fost prima persoană care i-a văzut cadavrul în buncărul din Berlin. Aceasta a vorbit despre ultimele minute de viață ale „Fuhrer-ului”.

Autobiografia lui Rochus Misch explică modul în care liderul nazist, Adlof Hitler, a spus că toți soldații au fost „eliberați” de loialitate și că dorea ca corpul să fie ars, înainte de a se omorî.

Dl. Misch, care a fost ultimul membru supraviețuitor al anturajului lui Hitler și care a murit în Berlin la vârsta de 96 de ani, în anul 2013, a descris și modul în care a intrat din greșeală peste liderul nazist și amanta sa, Eva Braun.

Acesta a auzit pe data de 30 aprilie 1945 că armata nu a reușit să neutralizeze forțele sovietice din Berlin și că sfârșitul celui de-al doilea război mondial a fost inevitabil, scrie Independent.

„La scurt timp după aceea, Misch l-a auzit pe Hitler vorbind în șoaptă cu Bormann, liderul partidului nazist, și l-a văzut pe „Fuhrer” intrând în biroul său.

L-a văzut pe Otto Günsche, adjunctul său, închizând ușa în spatele său. Otto i-a spus lui Misch că șeful nu trebuie deranjat.

Liderul nazist deja îi spusese adjunctului său că nu își dorește ca trupul său să fie „abuzat” public precum cel al lui Moussolini și că vrea să fie ars.

„Toată lumea aștepta nervoasă în buncăr. S-a auzit o bubuitură, iar ușa biroului său s-a deschis. Misch a fost primul care a intrat”, a mai spus acesta.

„Privirea mea a căzut mai întâi pe Eva, era așezată cu picioarele întinse, cu capul înclinat spre Fuhrer, pantofii ei erau sub canapea. Lângă ea… Hitler, ochii îi erau deschisi și privea cu capul a căzut ușor în față”, a spus Misch.