Evenimentul Zilei > Social > Ultimele informații despre a 13-a pensie. Câți români vor primi bani în plus
Ultimele informații despre a 13-a pensie. Câți români vor primi bani în plus

Ultimele informații despre a 13-a pensie. Câți români vor primi bani în plus

Pensionarii cu venituri mici vor primi bani în plus, în fiecare an, în luna ianuarie, sub formă de cea de-a 13 pensie. Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a venit cu noi informații.

Măsura a fost propusă de PSD, la negocierile cu PNL pentru formarea viitorului guvern de coaliție, după cum a anunțat Marius Budăi, fost ministru al Municii. Potrivit spuselor sale, cea de-a 13-a pensie va fi plătită pensionarilor cu venituri mai mici de 1.600 de lei. Valoara sumei plătite, conform aceleași surse va fi de 1.200 de lei. Suma va fi plătită în luna ianuarie a fiecărui an.

„Acest proiect mi se pare extrem de bun. L-am negociat în momentul în care am discutat pachetul social, eu sunt extrem de mulţumit de pachetul social care a ieşit din negocieri. Până la urmă, la întâlnirile politice, Marcel Ciolacu a reuşit să impună în gândirea social democrată şi iată că gândim ca începând din prima lună de guvernare, de la 1 ianuarie, să încercăm să rezolvăm din problemele apărute din cauza valului de scumpiri apărute din ultimul timp.

Vine această sumă de 1.200 de lei pentru pensiile cuprinse între 1.000 şi 1.600 lei, vin pentru pensionarii care au pensia minimă, adică 800 lei, vor primi câte 200 lei în fiecare lună de acum încolo, deci pensia minimă practic se va majora cu 200 lei, de la 800 la 1.000 lei”, a declarat Marius Budăi.

Sursa foto: EVZ

Pachetul social se dorește un scut împotriva scumpirilor

Potrivit spuselor sale, pe lângă pensii, pachetul social propus de PSD mai vizează și dublarea alocațiilor pentru copii. De asemenea, a mai precizat Marius Budăi, o altă componentă importantă va fi legată de acordarea celei de-a 13-a indemnizații pentru persoanele cu dizabilități.

„Se realizează dublarea alocaţiilor pentru copiii în vârstă de 0-2 ani şi cei cu dizabilităţi, este o creştere şi a alocaţiei pentru copiii în vârstă de 2-18 ani şi bineînţeles, a 13-a indemnizaţie pentru persoanele cu dizabilităţi. (…) Toate aceste lucruri vin dintr-un moment extrem de tensionat în societatea românească, scumpirile din alimente, de la energie, scumpirile medicamentelor au dus pensionarii, cei cu copii mici şi cei cu salariul minim într-o situaţie extrem de delicate”, a mai precizat Marius Budăi.

Fostul ministru PSD a subliniat că aceste sume acordate persoanelor cu venituri foarte mici sunt necesare pentru a le asigura o protecție în fața valului de scumpiri.

„Să nu-şi închipuie cineva că acest 10% în plus la pensii pentru părinţii şi bunicii noştri va îmbogăţi peste noapte. Este un scut pe care încercăm să-l creăm în faţa acestui val de scumpiri”, a spus Marius Budăi.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.