Evenimentul Zilei > International > ULTIMELE imagini cu soldatul UCIS în atacul terorist din Parlamentul canadian | GALERIE FOTO
ULTIMELE imagini cu soldatul UCIS în atacul terorist din Parlamentul canadian | GALERIE FOTO

ULTIMELE imagini cu soldatul UCIS în atacul terorist din Parlamentul canadian | GALERIE FOTO

Caporalul Nathan Cirillo a decedat miercuri dimineaţă, la spital după ce a fost împuşcat de un terorist islamist care a intrat în Parlamentul Canadei, din Ottawa. Un turist care a vizitat cu foarte puţin timp înaintea atacului Monumentul Războiului Naţional, locul unde a fost împuşcat soldatul, a realizat mai multe fotografii, în care este surprins şi Nathan Cirillo. Este ultima imagine cu soldatul canadian în viaţă.

Soldatul în rezervă Nathan Cirillo, în vârstă de 24 de ani, stătea de pază în faţa Monumentului Războiului Naţional, situat în Piaţa Confederaţiei, în proximitatea clădirii Parlamentului canadian. Un turist a fotografiat monumentul, imaginea surprinzându-l pe Cirillo la post. La scurt timp după ce a fost realizată fotografia, soldatul a fost împuşcat de Michael Zehaf-Bibeau, de 32 de ani, care ulterior a intrat în parlament chiar pe uşa principală a clădirii.

Turistul, care nu s-a identificat, însă se prezintă pe Twitter cu pseudonimul Kamikazi19982, a publicat fotografia pe reţeaua de socializare. "Ne aflam într-un tur la Monumentul Războiului din Ottawa în urmă cu câteva minute. După câteva secundă, a fost o împuşcătură", a scris acesta pe Twitter, potrivit Daily Mail.

Nathan Cirillo, originar din Ontario, a servit în regimentul Argyl and Sutherland Highlanders of Canada, una dintre cele mai mari unităţi de rezervişti din ţară. Una din datoriile sale era aceea de a păzi Monumentul Războiului Naţional. Procedura spune că soldaţii care păzesc monumentul sunt rotaţi din oră în oră sau de două ori pe oră. În locul lui Nathan Cirillo putea fi oricare alt soldat al regimentului, însă nenorocul a făcut ca tocmai el să fie de pază în momentul producerii atacului.

Prietenii şi cunoscuţii îl descriu pe Nathan Cirillo ca un om bun, care iubea muzica country şi făcea fitness. Avea un copil, Marcus, care mergea la grădiniţă, precum şi doi câini, din rasa ciobănesc german. Mama soldatului este în stare de şoc după moartea fiului ei, unchiul lui Cirillo povestind presei că femeia a aflat de decesul fiului său în timp ce naviga pe internet.

Atacul comis ieri la Ottawa, în sediul Parlamentului Canadei, a fost comis de un cetățean canadian, în vârstă de 32 de ani, Michael Zehaf-Bibeau, considerat de serviciile de informaţii drept "călător cu grad ridicat de risc" şi căruia recent i-a fost retras paşaportul. Premierul Canadei a declarat că țara sa "nu va fi intimidată de organizațiile teroriste" și a anunțat dublarea eforturilor serviciilor de securitate în acest context. Citiţi mai multe detalii despre atacul de ieri AICI.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: