Evenimentul Zilei > Social > Ultimă oră: Incendiu puternic în Capitală, în zona Vitan. Flăcările se extind cu repeziciune FOTO
Ultimă oră: Incendiu puternic în Capitală, în zona Vitan. Flăcările se extind cu repeziciune FOTO

Ultimă oră: Incendiu puternic în Capitală, în zona Vitan. Flăcările se extind cu repeziciune FOTO

Mai multe locuințe ale bucureștenilor de pe strada Detașamentului din cartierul Vitan sunt amenințate de flăcări care se extind cu repeziciune, după ce un incendiu a izbucnit, vineri seară, 7 octombrie, la o casă bătrânească. Numărul de autospeciale care intervin la fața locului urmează să fie suplimentat, potrivit purtătorului de cuvânt ISU.

UPDATE: Incendiul a fost localizat.

Știre inițială: Incendiu puternic în cartierul Vitan

O casă bătrânească din zona Vitan din București a luat foc, joi, 7 octombrie. Focul s-a răspândit cu repeziciune și la locuințele din apropiere astfel încât 3 case și o mansardă sunt afectate în momentul de față. Incendiul se desfășoară pe o suprafață de 200-300 de metri pătrați.

Pompierii au încercat să amplaseze o scară în zona respectivă, pentru a stinge incendiul. La fața locului intervin șase autospeciale. Flăcările sunt puternice, iar autoritățile și-au exprimat îngrijorarea cu privire la extinderea flăcărilor la locuințele din apropiere și un service auto.

Până la acest moment, nu s-a raportat nicio victimă. Traficul este blocat pe Calea Vitan până la Șoseaua Mihai Bravu.

Numărul autospecialelor va fi suplimentat

„Se acționează în acest moment cu 6 autospeciale de stingere, iar comandantul a solicitat suplimentarea echipamentului pentru că este nevoie de o mare cantitate de apă. Din informațiile pe care le avem rezultă că este un pericol foarte mare ca incendiul să se extindă, autospecialele acționează pe mai multe laturi, inclusiv de la înălțime. Este și o influență a vântului, pentru că își schimbă direcția de propagare. Nu sunt victime ca urmare a acestui eveniment. Am acționat pentru evacuarea locatarilor.

Există o degajare intensă de fum, însă nu generează un pericol pentru locatari. Dacă va fi un pericol, se poate transmite un mesaj RO-ALERT, însă decizia aparține comandantului incendiului. Incendiul a pornit de la o locuință, nu putem să ne pronunțăm în legătură cu ce a produs incendiul.

Sunt restricții generate de necesitatea de deplasare a autospecialelor de intervenții pe străzile adiacente. Încercăm să avem o deplasare foarte rapidă cel puțin în zona de manifestare a incendiului”, a declarat purtătorul de cuvânt ISU, Daniel Vasile, într-o intervenție la Antena3.