Evenimentul Zilei > International > ULTIMA ORĂ! Atac cu soluție acidă în Marea Britanie. Victime acoperite de arsuri. „Le-au spălat fețele cu lapte”. FOTO
ULTIMA ORĂ! Atac cu soluție acidă în Marea Britanie. Victime acoperite de arsuri. „Le-au spălat fețele cu lapte”. FOTO

ULTIMA ORĂ! Atac cu soluție acidă în Marea Britanie. Victime acoperite de arsuri. „Le-au spălat fețele cu lapte”. FOTO

Un atac în masă cu o soluție acidă a avut loc în orașul Cardiff. Autoritățile au transportat la fața locului sticle de lapte, cu care victimele și-au calmat rănile înainte de a fi transportate la o unitate medicală, relatează Daily Mail.

Cinci victime au fost transportate la o unitate medicală din orașul Cardiff, duminică, în urma unui atac cu o soluție acidă, ce e avut loc în fața unei frizerii de pe strada City Road. Victimele au încercat să-și calmeze arsurile cu lapte. „Sticle goale de lapte și de apă au fost văzute împrăștiate pe șosea, în fața unui Afro Barber Shop de pe City Road”, relatează presa internațională.

Cinci victime au ajuns la spital, după ce au fost atacate cu acid

La fața locului a intervenit un echipaj al Poliției Locale, care a fost avertizată cu privire la o agresiune. Agenții efectuează cercetări pentru a identifica substanța folosită în cadrul atacului, despre care se presupune că este posibil să fie înălbitor sau peroxid.

O purtătoare de cuvânt a Poliției Locale a informat că cei cinci pacienți au fost externați din spital în aceeași zi. Agenții de poliție nu au arestat niciun suspect până la acest moment, însă ofițerii sunt de părere că persoanele implicate sunt apropiate sau cel puțin se cunosc între ele.

Oficialii de la ambulanță au declarat că au trimis echipa de intervenție în „zone periculoase”. Un martor de la fața locului a transmis că, la ieșirea dintr-un supermarket a văzut un bărbat acoperit de lapte care încerca să „neutralizeze acidul” de pe corp. „Când am intrat în Tesco, un tip a venit spre mine, topless, acoperit în lapte, spunând că a fost lovit cu acid și că folosește laptele pentru a neutraliza acidul. Tot personalul din Tesco curăța laptele. A fost o nebunie”, a spus martorul.

Victimele și-au ameliorat rănile cu lapte. „Au spus că au gazat persoana”

Un angajat al unui magazin de pe șoseaua unde a avut loc atacul a spus: „Am văzut o persoană care fusese lovită în ochi și avea ochii roșii. Când i-am întrebat [pe martori] despre cum au acționat, mi-au spus că au gazat această persoană.

După câteva minute, a sosit ambulanța și îi spălau fața acestui tânăr cu lapte. I-am întrebat pe martori ce s-a întâmplat și mi-au spus că era ca și cum clienții s-ar fi certat în interiorul unui magazin și că s-au lovit reciproc cu gaze lacrimogene”.

Agenții de Poliție au lansat un apel către martori pentru a-i ajuta să identifice atacatorii. Un purtător de cuvânt al Poliției a precizat că „duminică, în jurul orei 14.44, serviciile de urgență au participat la o adresă de pe City Road, Cardiff, după ce au fost raportate informații despre o agresiune. Cinci persoane au ajuns la spital cu răni superficiale. Ofițerii fac apel la orice persoană care are imagini de pe telefonul mobil sau de pe camera de bord cu incidentul sau de după incident să ne contacteze citând numărul de referință”.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: