Evenimentul Zilei > EVZ Special > Ultima nebunie în pandemie! Oamenii vor purta ce poartă şi câinii? Anunţ oficial
Ultima nebunie în pandemie! Oamenii vor purta ce poartă şi câinii? Anunţ oficial

Ultima nebunie în pandemie! Oamenii vor purta ce poartă şi câinii? Anunţ oficial

Guvernatorul statului american Maine a ajuns la concluzia că în vremuri disperate trebuie luate măsuri la fel de disperate.

Astfel, Janet Mills a ajuns să facă ocolul planetei după ce a propus ca personalul din restaurante să poarte gulere de protecţie similare cu acelea ale câinilor.

„Acum trebuie să le poarte cu capul în jos, astfel încât să fie fixate la guler în loc de frunte.”

Guvernatorul statului Maine are şi o recomandare despre cum ar trebui purtate respectivele gulere astfel încât aerul expirat să circule în sus.

Jurnaliştii americani atrag atenţia că, având în vedere că unitățile de climatizare pot facilita răspândirea coronavirusului, demersul anunţat de Mills „pare o altă măsură ridicolă și lipsită de sens”.

„Ca simbol al supunerii, forțându-ne să ne distrugem individualitatea prin purtarea măștilor, nu a fost suficient de explicit.

Așa că au împins plicul și mai departe. Nimeni nu poate rata semnificaţia faptului de a-i face oamenii să poarte gulere de câine”, a scris comentatorul politic Dave Blunt.

Amintim că la începutul lunii iulie, experții în sănătate au anunţat că nu vor cere oamenilor să-și scoată măștile curând.

Unul dintre cei care au susţinut asta este Eric Toner, un savant de la Johns Hopkins Center for Health Security.

El se pregătește de mai mulţi ani pentru o pandemie precum cea care a lovit planeta.

În octombrie 2019, Toner și o echipă de cercetători au lansat o simulare a pandemiei de coronavirus la New York.

La acea vreme, oamenii de ştiinţă au parcurs diverse scenarii despre modul în care populaţia ar reacționa la o asemenea amenințare.

Un lucru important evidențiat în acest studiu? Acoperirea feței reprezintă o apărare vitală pentru a opri răspândirea virusului.

„Nu va fi nicio pauză de vară, cu un val mare în toamnă. Este clar că avem o creștere semnificativă a cazurilor în vară, iar acestea vor crește.

Și va continua până când vom reaplica restricțiile”, a spus el în serialul științific Hacking the Apocalypse.

sursa: summit.news

Publicat in categoriile: EVZ Special, Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: