Evenimentul Zilei > Social > Ultima bătălie pentru Casa Invicta se dă în stradă!
Ultima bătălie pentru Casa Invicta se dă în stradă!

Ultima bătălie pentru Casa Invicta se dă în stradă!

Mâine, 23 aprilie, Primarul General Gabriela Firea, a convocat ședința ordinară a Consiliului General al Municipiului București, (ordine de zi pe care o veți găsi în acest articol). Tot mâine, de la ora 10.00, va fi organizat un flashmob cu privire la faptul că Primăria Capitalei nu mai acordă subvenție pentru Casa Invicta - singurul centru de primire în regim non-stop din București, pentru victimele violenței domestice. Într-un eveniment creat pe Facebook, organizatorii apreciază faptul că „Primăria Municipiului București e complice cu agresorii și lasă femeile fără singurul adăpost non-stop pentru victimele violenței domestice!”

În descrierea evenimentului creat pe Facebook, este specificat că „Centrul de primire în regim de urgență „Casa Invicta„ se închide la data de 1 mai, iar Primăria Municipiului București nu oferă alternative. Timp de peste doi ani, Casa Invicta a găzduit și/sau consiliat 350 de femei. Conform statisticilor centrului, 104 femei și 128 de copii au ajuns la Casa Invicta după ora 16:30, când restul adăposturilor sunt închise. Aceste cifre ne arată nevoia existenței unui adăpost cu orar non-stop: violența nu se întâmplă în intervalul de funcționare stabilit de instituții. Femeile și copiii fug din calea agresorilor la orice oră din zi și din noapte.

Primăria Municipiului București NU respectă legea – Consiliul General al Municipiului Bucureşti are responsabilitatea de a estima dimensiunea locală a situaţiilor de violenţă domestică şi de a aloca un buget adecvat activităţilor din domeniu.

Conform recomandărilor Grupului de Lucru pentru Combaterea Violenței Asupra Femeilor al Consiliului Europei ar trebui să existe minimum:
– un loc în adăpost pentru femei la fiecare 10.000 de locuitori.
– un centru de criză pentru victimele violului la 200.000 de femei, acoperind toate regiunile geografice.
– un centru de consiliere pentru femei la fiecare 50.000 de femei.

Aceste recomandări înseamnă pentru București asigurarea unei disponibilități de minimum 184 de locuri în adăposturi pentru femei, 5 centre de criză pentru victimele violului, 19 centre de consiliere pentru victimele femei.

În prezent, capitala oferă servicii insuficiente, care nu asigură protecția necesară femeilor, fiind departe de standardele de mai sus.

În loc să suplimenteze aceste servicii, Primăria decide să întrerupă finanțarea unui astfel de centru. Ni se spune că nu este buget. În timp ce noi vedem zilnic cum se irosesc banii în zidurile Catedralei Mântuirii Neamului (20 de milioane de lei anul acesta), în societățile Primăriei înființate peste noapte, în concerte, luminițe și alte lucruri inutile. Femeile primesc doar nepăsare și rea-voință. Pentru Primăria Capitalei, femeile bătute și copiii lor pot dormi pe străzi”, conchid organizatorii. 

Chiar dacă sunt foarte multe solicitări pe această problemă, Ordinea de Zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București, a fost publicată fără a fi menționat vreun aspect legat de acest lucru. Într-o informare oferită presei, Primăria Capitalei consideră că aceasta „NU a oprit finanțarea unui proiect social, acordul cu această asociație fiind de fapt încheiat pe o perioadă determinată, respectiv septembrie 2018-februarie 2019, fapt cunoscut de asociația în cauză. Astfel, nu se poate afirma că ar fi vorba despre o “oprire” sau “sistare” a finanțării, ci despre finalizarea acestei colaborări punctuale, așa cum este ea reglementată de legislația aplicabilă în domeniu.  

Finanțarea activităților derulate de către ONG-uri se poate face atât din fonduri publice cât și private, cu mențiunea că serviciul social pentru care se solicită finanțare trebuie să dețină licență de funcționare. Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Asociația Anais deține pentru ”Centrul de primire în regim de urgenţă destinat victimelor violenţei domestice – Casa INVICTA”, Licența de functionare provizorie emisă în data de 23.03.2018, pentru un an.

Având în vedere cele enunțate anterior, în lipsa unei licențe de funcționare, valabile, autoritatea publică locală nu poate finanța activitatea niciunui O.N.G.

Primăria Capitalei a inițiat, în luna februarie, Programul pilot "Impreună!", care se adresează victimelor violenței în familie de pe raza Municipiului București, care nu beneficiază de adăpost într-un alt centru de profil al statului sau al unor ONG-uri. Acestea pot beneficia de un ajutor financiar în cuantum de maxim 1.500 lei/lună, suma dedicată exclusiv plății chiriei unei locuințe în municipiul București. Programul nu este limitat, așadar, la un anumit număr de locuri, așa cum se întâmplă în cazul unui adăpost de profil. Principalul obiectiv este de scoatere a victimelor din mediul abuziv și de a le izolara de agresor. În cadrul programului, se asigură păstrarea confidențialității, așadar victimelor le este asigurat accesul la o locuință care să le permită să-și înceapă o nouă viață, în condiții de siguranță.

Mai mult decât atât, Primăria Municipiului București nu finanța toate activitățile derulate de Asociația Anais ci doar proiectele implementate în comun cu Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală a Muncipiului București, astfel:

– în anul 2016 CGMB a aprobat Acordul de Asociere dintre municipiul Bucurețti, prin DGASMB și Asociatia Anais, în vederea implementării în comun a proiectului "Stop violenței în familie" în cadrul "Centrului de asistență pentru mamă și copil". Pentru implementarea acestui proiect a fost aprobat un buget în valoare de 189.600 lei, buget aferent doar activităților derulate de către Asociația Anais. Perioada de implementare a proiectului a fost de 1 an. Centrul de asistență pentru mamă și copil aflat în subordinea DGASMB funcționează și în prezent, ca urmare a reorganizarii sub titulatura de Centrul de sprijin pentru familii  defavorizate.

 

Conform Acordului, Asociația Anais a oferit servicii de informare, consiliere psihologică și juridică victimelor violenței în familie care au accesat serviciile sociale oferite de către DGASMB prin Centrul de asistență pentru mamă și copil.

– în anul 2017 a fost înaintată CGMB propunerea privind aprobarea unui nou acord de asociere dintre municipiul Bucureşti, prin DGASMB şi Asociația ANAIS, în vederea implementării în comun a proiectului “Stop violenței în familie! Servicii complexe pentru victimele violenței în familie” Perioada de implementare, prevăzută în acord a fost de 1 an.

Proiectul a avut un buget aprobat în valoare de 816.960 lei, buget aferent doar activităților derulate de către Asociația Anais, la nivelul celor două centre „Centrul de consiliere pentru prevenirea și combaterea violenței în familie” și „Centrul de primire în regim de urgență destinat victimelor violenței domestice ”Casa INVICTA”.

Facem precizarea că centrul ”Casa INVICTA”, cu o capacitate de 16 locuri (8 femei si 8 copii), a fost înființat de către Agentia Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) în cadrului proiectului ”START – O viață de calitate în siguranță!” finanțat prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

– în anul 2018 a fost încheiat un nou acord de asociere, potrivit H.C.G.M.B. nr. 441/26.07.2018 privind aprobarea Acordului de Asociere dintre municipiul Bucureşti, prin DGASMB şi Asociația ANAIS, în vederea implementării în comun a proiectului “Stop violenței în familie! Servicii complexe pentru victimele violenței în familie”. Perioada de implementare a acestui proiect a fost de 6 luni, valoarea finanțării fiind de 755.476 lei.

Astfel, se poate constata cu ușurință că aceste proiecte au fost aprobate în CGMB la date care nu asigura continuitatea activităților ci au în vedere îndeplinirea, în comun, a obiectivelor stabilite la nivelul fiecărui proiect, respectiv:

 – în anul 2016 hotărârea a fost adoptată în 31.03.2016, pentru o perioada de implementare de un an;

– în anul 2017 hotărârea a fost adoptată, în data de 18.05.2017, pentru o perioada de implementare de un an;

– în anul 2018 hotărârea a fost în 26.07.2018 pentru o perioada de implementare de șase luni.

 

Potrivit prevederilor legale, Primăria Municipiului București nu poate asigura finanțarea continuă a activităților organizațiilor neguvernamentale.

Vă prezentăm și Ordinea de ZI a ședinței de mâine a Consiliului General al Primăriei Capitalei:

 

1. Proiect de hotărâre privind darea în folosință gratuită prin Contract de împrumut de folosință (comodat) a ambulanțelor de urgență ce au făcut obiectul Contractului de furnizare nr. 951/02.08.2018 – lot. 1 ”Ambulanțe de urgență tip B 4X4 Ambulanța de urgență” și Contractului de furnizare nr. 952/02.08.2018 – lot. 2 ”Ambulanțe de urgență tip C – Echipaj medical de urgență cu medic (EMU – M)/terapie intensivă mobilă (TIM)”, încheiate între Municipiul București și SC DELTAMED SRL, și aprobarea modelului de Contract de împrumut de folosință (comodat) încheiat între Municipiul București și Serviciul de Ambulanță București – Ilfov 

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico – economici pentru realizarea obiectivului de investiții ”Reabilitarea Sistemului de Termoficare al Municipiului București (25 obiective însumând o lungime de traseu de 105,969 km) 

3. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 607/26.09.2018 privind aprobarea Studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico – economici aferenți aplicației ”Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în zonele Ghidigeni, Olteniței, Cheile Turzii și Henri Coandă – lotul 1 și lotul 2 din municipiul București” 

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea cheltuielilor aferente investiției ”Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în zonele Ghidigeni, Olteniței, Cheile Turzii și Henri Coandă – lotul 1 și lotul 2 din municipiul București” și a cheltuielilor legate de proiect 

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului cu finanțare nerambursabilă ”WiFi4EU” și a cheltuielilor legate de proiect 

6. Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții Bazin de recuperare prin hidrokinetoterapie la Spitalul de Boli Cronice ”Sf. Luca” 

7. Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții ”Reabilitare Bloc Operator Chirurgie”, pentru Spitalul Clinic ”Dr. I. Cantacuzino” 

8. Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții ”Proiectarea și execuția unui lift secundar și a scării de evacuare cu targă, stație de pompare hidranți și platformă gunoi”, pentru Spitalul Clinic ”Nicolae Malaxa” 

9. Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții ”Centru medical Sf. Ștefan și Centru de referință pentru diabet N. Malaxa” 

10. Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții «Extindere Spital Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor”» 

11. Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții ”Reabilitare și Modernizare Birouri – Sediu ASSMB” 

12. Proiect de hotărâre privind darea în administrare a imobilului situat în Str. Lipscani nr. 18-20, sect.3 către Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" în vederea realizării Muzeului de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România 

13. Proiect de hotărâre privind declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate private situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică ”Obiect 11. Nod Avionului – Închidere inel median”, în vederea continuării lucrărilor de interes public local pentru realizarea proiectului, ”Realizarea rețelelor publice de alimentare cu apă, canalizare, iluminat public, precum și a drumurilor aferente ansamblului Henri Coandă – Etapa II” 

14. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 28/12.02.2015 privind declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitatea publică ”Penetrație Splaiul Independenței – Ciurel – Autostrada București – Pitești” între strada G-ral Petre Popovăț și strada Amilcar C. Săndulescu – Etapa I 

15. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți documentației de avizare a lucrărilor de intervenție, pentru obiectivul de investiții – consolidare a imobilului situat în Bd. Magheru nr. 27, sector 1 

16. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți documentației de avizare a lucrărilor de intervenție, pentru obiectivul de investiții – consolidare a imobilului situat în Str. Franceză nr. 52, sector 3 

17. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți documentației de avizare a lucrărilor de intervenție, pentru obiectivul de investiții – consolidare a imobilului situat în Str. Alexandru Beldiman nr. 1, sector 5 

18. Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții ”Construire complexe multifuncționale pentru activități didactice și sport la unele unități de învățământ” – Școala Gimnazială nr. 112 – Strada Pătulului nr. 2, sector 3 

19. Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții ”Construire complexe multifuncționale pentru activități didactice și sport la unele unități de învățământ” – Școala Gimnazială nr. 67, Aleea Magnetului nr. 1 – 3, sector 3 

20. Proiect de hotărâre privind conferirea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului București domnului Iulius Filip 

21. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului propriu al Municipiului București pe anul 2019 

22. Proiect de hotărâre privind Bugetului de venituri și cheltuieli al Societății de Transport București STB S.A. 

23. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Companiei Municipale Energetica București S.A 

24. Proiect de hotărâre privind implementarea unui proiect – pilot tip ”Sistem de transport alternativ – Electric Scooter Sharing în Municipiul București” 

25. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico economici aferenți documentației de avizare a lucrărilor de intervenție pentru obiectivul de investiții ”Reabilitare, reparații capitale, reconstrucție, extindere și supraînălțare a construcțiilor C1 și C2 din incinta sediului Administrației Lacuri, Parcuri și agrement București, amenajări conform normativelor PSI în vigoare” 

26. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți documentației de avizare a lucrărilor de intervenție pentru obiectivul de investiții ”Reparații capitale Pod din beton armat situat în Parcul Tineretului” 

27. Proiect de hotărâre privind declanșarea procedurii de expropriere pentru imobilul-monument istoric aflat în proprietate privată, încadrat în clasa I risc seismic, situat la adresa str. Franceză nr. 36, sector 3, în vederea efectuării lucrărilor de conservare și protejare de interes public local 

28. Proiect de hotărâre privind declanșarea procedurii de expropriere pentru unele spații aflate în proprietate privată din imobilul-monument istoric, încadrat în clasa I risc seismic, situat la adresa str. Franceză nr. 14, sector 3, în vederea efectuării lucrărilor de conservare și protejare de interes public local 

29. Proiect de hotărâre privind transmiterea din administrarea Administrației Fondului Imobiliar în administrarea Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, a cotei parți deținute din imobilele situate în Municipiul București Calea Victoriei nr. 136-138, B-dul Lascăr Catargiu nr. 16 și B-dul G-ral Gheorghe Magheru nr. 7, în zona de acțiune prioritară, în vederea realizării lucrărilor de intervenție pentru reabilitarea structural – arhitecturală a anvelopei clădirilor și creșterea calității arhitectural – ambientale a acestora 

30. Proiect de hotărâre privind asigurarea integrală a finanțării de la bugetul local, în limita fondurilor alocate anual cu această destinație, a cheltuielilor privind realizarea lucrărilor de intervenție pentru reabilitarea structural – arhitecturală a anvelopei clădirilor și creșterea calității arhitectural – ambientale a imobilelor situate în Municipiul Bucuresti Calea Victoriei nr. 12 A, nr. 25, nr. 103-105 și nr. 214 în zona de acțiune prioritară 

31. Proiect de hotărâre privind solicitarea către Guvernului României de emitere a unei hotărâri pentru trecerea din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Transporturilor în domeniul public al Municipiului București a Pasajului superior Km 6+645 București – Roșiori 

32. Proiect de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea din domeniul public al statului și administrarea Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Ministerului de Interne în domeniul public al Municipiului București a unui teren în suprafață de 654 mp din imobilul situat în sectorul 2 al Municipiului București, în Șoseaua Pipera, înscris în Cartea Funciară nr. 99580 și identificat cu numărul cadastral 217106 

33. Proiect de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Transporturilor – Aeroclubul României în domeniul public al Municipiului București și administrarea Consiliului General al Municipiului București, a construcției denumită ”Turn de Parașutism” situată în Complexul Sportiv Lia Manoliu, în vederea realizării obiectivului de investiții ”Sală Multifuncțională Complex Sportiv ”Lia Manoliu” – Bd. Basarabia nr. 37 – 39, sector 2” 

34. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii C.G.M.B. nr. 103/2015 privind darea în folosință gratuită Fundației Ronald S. Lauder-România a imobilului-teren în suprafață de 1015 mp, situat la intersecția străzii Cluceru Udricani cu str. Iuliu Barasch, sector 3, în vederea amenajării unui teren de sport și abrogarea Hotărârii C.G.M.B. nr. 165/2017 

35. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 144/11.03.2019 privind transmiterea în administrarea și gestionarea către Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a unui număr de 45 de locuințe de necesitate, de la Administrația Fondului Imobiliar 

36. Proiect de hotărâre privind aprobarea amplasamentului, în vederea realizării unui parcaj auto subteran de reședință cu 3S în incinta Școlii Gimnaziale nr. 46, str. Slt. Stănescu Gheorghe nr. 2, sector 2, parcare ce face parte din obiectivul de investiții: ”Reabilitare Sistem Rutier cu Linii de Tramvai pe Șos. Pantelimon și Șos. Iancului și a unei săli de sport deasupra parcajului 

37. Proiect de hotărâre privind trecerea din administrarea Administrației Piețelor Sector 2 în administrarea Consiliului Local al Sectorului 2 a spațiului situat la subsolul Halei Terminal Obor din str. Ziduri Moși nr. 4, sector 2 

38. Proiect de hotărâre privind declararea ca bun ce aparține domeniului public al Municipiului București, a imobilului proprietate a Municipiului București, situat în strada Măguricea nr. 20A, sector 1, precum și împuternicirea Consiliului Local al Sectorului 1 să efectueze toate operațiunile pentru dezmembrarea cadastrală a acestuia 

39. Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul public al Municipiului București în domeniul privat a Municipiului București a construcțiilor C11 și C12 situate în Bd. Nicolae Grigorescu nr. 12, Sector 3, în vederea casării și demolării 

40. Proiect de hotărâre privind împuternicirea Consiliului Local al Sectorului 4 să achiziționeze pentru și în numele municipiului București imobilul situat în Aleea Ciceu nr. 7A, sector 4 

41. Proiect de hotărâre privind declararea ca bun aparținând domeniului public al Municipiului București a imobilului – teren în suprafață de circa 3751,39 mp, situat în București, Intrarea Navigatorilor, nr. 8, Sector 1 

42. Proiect de hotărâre privind declanșarea procedurii de expropriere pentru imobilului – monument istoric aflat în proprietate privată, situat la adresa Calea Moșilor nr. 134, Sector 2, București, nr. cadastral 208210, în vederea efectuării lucrărilor de conservare și protejare de interes public local aferente proiectului de utilitate publică ”Spațiul Cultural Municipal” 

43. Proiect de hotărâre privind înscrierea în domeniul privat al Municipiului București a bunului imobil ce face obiectul Certificatului de vacantă succesorală nr. 12/07.03.2019, situat în București, Calea Plevnei nr. 44, bl. A, sc. B, et. 5, ap. 61, sector 1 și transmiterea acestuia în administrarea Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic 

44. Proiect de hotărâre privind înscrierea în domeniul privat al Municipiului București al bunului imobil ce face obiectul Deciziei civile nr. 3829A/16.10.2018, situat în București, Bd. Ferdinand I nr. 141, bl. A, sc. 1, et. 4 ap, 13, sector 2 și transmiterea acestuia în administrarea Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic 

45. Proiect de hotărâre privind înscrierea în domeniul privat al Municipiului București a bunului imobil ce face obiectul Certificatului de vacanță succesorală nr. 25/01.04.2019, situat în București, str. George Enescu nr. 7 et. 4, ap. 24 sector 1 și transmiterea acestuia în administrarea Administrației Fondului Imobiliar 

46. Proiect de hotărâre privind înscrierea în domeniul privat al Municipiului București a bunului imobil ce face obiectul Certificatului de vacanță succesorală nr. 41/12.04.2019, situat în București, str. Drumul Taberei nr. 53, bl. R6, sc. 2, et. 8, ap. 80, sector 6 și transmiterea acestuia în administrarea Administrației Fondului Imobiliar 

47. Proiect de hotărâre privind acceptarea ofertei de donație a sculpturii Bustul lui Nikola Martinoski și darea în administrarea Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic 

48. Proiect de hotărâre privind acceptarea ofertei de donație a sculpturii Bust Regele Decebal și darea în administrarea Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic 

49. Proiect de hotărâre privind transmiterea din administrarea Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic în administrarea Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București a bunurilor imobile Podul de Nuc și Izvorul Eminescu amplasate în Parcul Cișmigiu

50. Proiect de hotărâre privind transmiterea din administrarea Administrației Domeniului Public Sector 2 în administrarea Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București, a terenului în suprafață de 7901,80 mp, ocupat de spații verzi, situat pe barajul Tei și pe malul Lacului Tei, sector 2 

51. Proiect de hotărâre privind transmiterea din administrarea Administrației Domeniului Public Sector 2 în administrarea Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București, a terenului în suprafață de 5202 mp, situat pe malul Lacului Tei, Sector 2 

52. Proiect de hotărâre privind modificarea poziției nr. 6378 din anexa la Hotărârea C.G.M.B. nr. 186/2008 referitoare la imobilul Parc Pecineaga, Sector 5, București, în vederea intabulării 

53. Proiect de hotărâre privind respingerea cererii S.C. Saturn S.A. cu privire la eliberarea Certificatului de Atestare a Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor în baza prevederilor Hotărârii Guvernului României nr. 834/1991 pentru cele trei incinte, în suprafață de 43115,00 m, situate în București, Str. Zețarilor nr. 29 – 31, Sector 5 

54. Proiect de hotărâre privind concesionarea, fără licitație publică a unui teren aflat în proprietatea municipiului București situat adiacent proprietății din str. Loviștei nr. 46, sector 3 în suprafață de 149 mp, necesar extinderii locuinței 

55. Proiect de hotărâre privind concesionarea, fără licitație publică a unui teren aflat în proprietatea municipiului București situat adiacent proprietății din str. Icoanei nr. 93, sector 2, în suprafață de 75 mp, necesar extinderii locuinței 

56. Proiect de hotărâre privind aprobarea listei spațiilor medicale libere, ce vor face obiectul Ordonanței de Urgență nr. 68/2008 privind vânzarea spațiilor proprietate privată a statului sau a unităților administrativ – teritoriale, cu destinația de cabinete medicale, precum și a spațiilor în care se desfășoară activități conexe actului medical, prin licitație publică cu strigare 

57. Proiect de hotărâre privind aprobarea listelor de priorități pentru atribuirea unui spațiu cu altă destinație persoanelor juridice constituite în temeiul Ordonanței 26/2000 cu privire la asociații și fundații și Legii nr. 14/2003 a partidelor politice întocmite, conform Hotărârii C.G.M.B. nr. 113/2017, de către Comisia de analiză a dosarelor solicitanților de spații cu altă destinație decât aceea de locuință, alții decât beneficiarii Legii nr. 341/2004 

58. Proiect de hotărâre privind aprobarea listelor de priorități pe structuri de camere, întocmite conform prevederilor legislației aprobate prin anexa 1 la Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 754/2018, de către ”Comisia de evaluare a situațiilor sociale deosebite în care se găsesc cetățenii Municipiului București” solicitanți de locuințe sociale 

59. Proiect de hotărâre privind modificarea indicatorilor urbanistici stabiliți prin regulamentul Local de urbanism aferent Planului Urbanistic General al Municipiului București aprobat prin Hotărârea C.G.M.B. nr. 269/200 cu modificările și completările ulterioare, pentru unitatea teritorială de referință V3b – complexe și baze sportive 

60. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) PUZ – str. Făgăraș nr. 15, sector 1 

61. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal Strada Navigației nr. 2A (LOT 1 și LOT 2), sector 2 

62. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) Strada Hortensiei nr. 9, sector 2 

63. Proiect de hotărâre privind aprobarea PUZ – Calea Plevnei nr. 145, sector 6 

64. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal/PUZ Strada Ardeziei Nr. 6, sector 1 

65. Proiect de hotărâre privind aprobarea Palanului Urbanistic Zonal (PUZ) PUZ – Str. Buzești nr. 44, sector 1 

66. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) PUZ – Șoseaua Ștefan cel Mare nr. 7 – 9 Lot ½, sector 2 

67. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) PUZ – Calea Șerban Vodă nr. 206, nr. 208, nr. 210 – 218, Sector 4, București 

68. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) PUZ – Str. Baicului nr. 55, Sector 2 

69. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) Drumul Sâncraiu nr. 24 – 26 (lot 3, lot 4, lot 5), sector 5 

70. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) PUZ – Bulevardul Pache Protopopescu nr. 71 – 75, sector 2 

71. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) PUZ – Strada Povernei nr. 39, sector 1 

72. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) PUZ – strada Jimbolia nr. 103 Lot 2, sector 1 

73. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) PUZ – Șoseaua Andronache nr. 199, sector 2 

74. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) PUZ – Șoseaua Orhideelor nr. 27 – 29, sector 1, București 

75. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) PUZ – Strada Acțiunii nr. 26, lot 1 – sector 4, NC 228320 

76. Proiect de hotărâre privind aprobarea PUZ – Calea Victoriei nr. 176, sector 1 

77. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) str. Baicului nr. 31, sector 2 

78. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) str. Ion Bianu nr. 47, sector 1 

79. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) str. Sergent Nițu Vasile nr. 9, sector 4 

80. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) Str. Tudor Arghezi nr. 4, sector 2 

81. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) – Ansamblu Rezidențial și supraetajare restaurant – strada Jandarmeriei nr. 14 A și 14 B, sector 1, București 

82. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism Plan Urbanistic Zonal (PUZ) PUZ – Str. Radu Vodă, nr. 20, sector 4, București 

83. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism Plan Urbanistic Zonal (PUZ) PUZ – Splaiul Independenței nr. 294, NC 231873, NC 231874, Sector 6 

84. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) Șos. Sălaj nr. 241, sector 5 

85. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal/PUZ Strada Coralilor nr. 75-77 și nr. 81 – 89, sector 1 

86. Proiect de hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor și taxelor locale în municipiul București, începând cu anul 2020 

87. Proiect de hotărâre privind accesul autovehiculelor destinate transportului de mărfuri și a utilajelor cu masa totală autorizată mai mare de 5t, pe șantierele organizate de Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic 

88. Proiect de hotărâre privind aprobarea contribuției anuale a Municipiului București la finanțarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru transport public București – Ilfov 

89. Proiect de hotărâre privind aprobarea cotizației anuale a Municipiului București la finanțarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București – Ilfov 

90. Proiect de hotărâre privind stabilirea costului mediu lunar pentru beneficiarii Centrelor rezidențiale și Centrelor de zi aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București cât și a contribuției lunare de întreținere și a metodologiei de calcul pentru beneficiarii Centrelor de îngrijire și asistență pentru persoane dependente 

91. Proiect de hotărâre privind actualizarea tarifului pentru serviciile de pază și menținerea ordinii publice și a tarifului pentru transport valori prestate de către Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București 

92. Proiect de hotărâre privind stabilirea unui tarif minim de închiriere a serviciilor de publicitate aferent mijloacelor de publicitate amplasate în stațiile de călători 

93. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 56/2019 privind aprobarea finanțării de la bugetul Municipiului București a Programului Unitar de Acțiune pentru Deratizare și Dezinsecție în anul 2019 

94. Proiect de hotărâre privind avizarea Regulamentului serviciului de salubrizare – activitățile de deratizare, dezinsecție și dezinfecție, Anexa nr. 1 la Contractul de delegare a Serviciului Public de Salubrizare – Activitatea de deratizare, dezinsecție și dezinfecție în arealul deservit de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Deratizare, Dezinsecție, Dezinfecție București avizat prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 609/2018 

95. Proiect de hotărâre privind aprobarea repartizării la nivelul Municipiului București a numărului maxim de posturi finanțate pentru personalul neclerical din unitățile de cult pentru anii 2019 – 2022 

96. Proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei, cu menținerea numărului total de posturi, statului de funcții și Regulamentul de organizare și funcționare ale Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București 

97. Proiect de hotărâre privind încheierea unui acord – cadru de consultanță și reprezentare juridică a Administrației Străzilor București 

98. Proiect de hotărâre privind încheierea unui acord – cadru de consultanță și reprezentare juridică a Centrului Cultural Expo Arte 

99. Proiect de hotărâre privind împuternicirea expresă a Consiliului Local Sector 1, de a hotărî în condițiile legii cu privire la înființarea Asociației pentru Dezvoltare Durabilă ,,Ion Ionescu de la Brad”, Sectorul 1, București 

100. Proiect de hotărâre privind împuternicirea expresă a Consiliului Local al Sectorului 1 de a hotărî, în condițiile legii, cu privire la încheierea unui protocol de colaborare între Consiliul Local al Sectorului 1 al Municipiului București și Federația Română de Atletism, în vederea finanțării de către Consiliul Local al Sectorului 1 a cheltuielilor de investiții necesare pentru realizarea lucrărilor de intervenție privind modernizarea actualei baze sportive 

101. Proiect de hotărâre privind împuternicirea expresă a Consiliului Local al Sectorului 1, în vederea înființării, organizării și funcționării unui serviciu public de interes local, denumit ”Direcția de utilități publice, salubrizare și protecția mediului”, cu personalitate juridică, aflat în subordinea Consiliului Local al Sectorului 1, a cărui activitate unică de salubrizare va fi aceea de sortare 

102. Proiect de hotărâre privind împuternicirea expresă a Consiliului Local al Sectorului 1, prin Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare Publice Sector 1, să hotărască, în condițiile legii, cu privire la cooperarea cu Casa Corpului Didactic a Municipiului București, în vederea finanțării și realizării în comun a proiectului ”Vizite de studiu în Europa pentru factorii de decizie din unitățile de învățământ liceal din Sectorul 1 – Experiențe europene pentru dezvoltarea portofoliului profesional” 

103. Proiect de hotărâre privind împuternicirea expresă a Consiliului Local al Sectorului 1 de a hotărî, în condițiile legii, cu privire la încheierea unui Protocol între Consiliul Local al Sectorului 1 al Municipiului București și Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie ”Ana Aslan” pentru derularea Proiectului ”Centrul de monitorizare Aslan” 

104. Proiect de hotărâre privind împuternicirea expresă a Consiliului Local al Sectorului 1 de a hotărî, în condițiile legii, cu privire la încheierea unui Protocol de colaborare între Consiliul Local al Sectorului 1 al Municipiului București și Federația Română de Tenis, în vederea finanțării de către Consiliul Local al Sectorului 1 a cheltuielilor de investiții necesare pentru realizarea lucrărilor privind reamenajarea bazei sportive 

105. Proiect de hotărâre privind împuternicirea expresă a Consiliului Local al Sectorului 2 de a hotărî cu privire la asocierea dintre Consiliul Local al Sectorul 2 al Municipiului București și Societatea de Transport cu Metroul București ”Metrorex” S.A., în vederea realizării în comun a proiectului de utilitate publică privind modernizarea stației de metrou Pipera 

106. Proiect de hotărâre privind împuternicirea expresă a Consiliului Local Sector 4 de a hotărî, în condițiile legii, cu privire la asocierea Consiliului Local al Sectorului 4 al Municipiului București cu Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar – Arseni”, Ministerul Sănătății și alte instituții/persoane juridice cu atribuții în domeniu, pentru finanțarea și realizarea în comun a lucrărilor de interes public local 

107. Proiect de hotărâre privind numirea reprezentanților Consiliului General al Municipiului București în Consiliul de Administrație la S.C. REBU S.A. 

108. Proiect de hotărâre privind desemnarea unui reprezentant al Consiliului General al Municipiului București ca membru în Comisia de Orientare Școlară și Profesională la nivelul Municipiului București 

109. Proiect de hotărâre privind desemnarea unui reprezentant al Consiliului General al Municipiului București ca membru în Comisia de Soluționare a contestațiilor la hotărârile Comisiei de Orientare Școlară și Profesională la nivelul Municipiului București 

110. Întrebări și Interpelări