Evenimentul Zilei > Actualitate > Ultima armă împotriva Covid-19! „Virusurile nu au nicio şansă să supravieţuiască.” Bombă
Ultima armă împotriva Covid-19! „Virusurile nu au nicio şansă să supravieţuiască.” Bombă

Ultima armă împotriva Covid-19! „Virusurile nu au nicio şansă să supravieţuiască.” Bombă

În plină pandemie, în Belgia este testată o nouă metodă cu ajutorul căreia se dezinfectează cărucioarele din supermarketuri.

În prezent se foloseşte ştergerea mânerelor cărucioarelor de la supermarket cu dezinfectant pentru a preveni transmiterea COVID-19.

Totuşi, această soluţie ar putea fi de domeniul trecutului după ce o echipă de ingineri din Belgia a venit cu o idee care poate fi preluată în toată lumea dacă va avea succes.

Este vorba despre un dispozitiv care bombardează cărucioarele pentru cumpărături cu lumină ultravioletă pentru a le igieniza, conform Reuters.

Invenţia este testată deja în 3 magazine. Cum decurge totul? Cumpărătorii iau un cărucior, îl introduc într-o cutie din metal, după care închid uşa.

După zece secunde, uşa se deschide, iar clienţii, cu mâinile proaspăt igienizate, iau căruciorul şi îşi continuă drumul spre zona de cumpărături.

„Vrem ca procedura să fie mai simplă chiar decât folosirea unui cuptor cu microunde. Avem echivalentul a peste 2.000 de sori în termeni de putere UVC aplicată asupra căruciorului.

Aşadar, virusurile nu au nicio şansă să supravieţuiască după ce ciclul ajunge la final, uşa se deschide automat, iar căruciorul este gata pentru a fi utilizat”, a spus Jean Demarteau.

Demarteau este membru al unei asociaţii cu sediul în oraşul Namur, denumită OpenFlow, ai cărei voluntari creează obiecte pentru a contribui la combaterea noului coronavirus.

De la izbucnirea pandemiei s-a confirmat că iradierea cu UVC, o lumină ultravioletă cu lungime de undă scurtă, are efectul unui dezinfectant şi distruge microorganismele.

Dispozitivul belgian pentru dezinfectarea cărucioarelor costă cel puţin 7.000 de euro, dar designerii spun că preţul va fi amortizat după 3 luni.

La aceste cifre se ajunge pentru că mai-marii supermarketurilor nu vor mai fi nevoiţi să angajeze oameni care să cureţe cărucioarele după fiecare utilizare.

Având în vedere că magazinele alimentare sunt printre cele mai expuse în faţa noului coronavirus chinezesc, reprezentanţii Asociaţiei consumatorilor InfoCons au publicat recent mai multe sfaturi utile.

Astfel, este recomandată plata cu ajutorul cardurilor bancare și evitarea folosirii bancnotelor.

Dacă se plătește cu bani „cash”, este bine ca mâinile să fie dezinfectate regulat. Celelalte sfaturi ale specialiştilor pot fi citite în acest link.

sursa: Agerpres