Evenimentul Zilei > Social > Uitați-vă bine la acest suc. Conține leacul pentru 100 de boli. Accesibil și ieftin
Uitați-vă bine la acest suc. Conține leacul pentru 100 de boli. Accesibil și ieftin

Uitați-vă bine la acest suc. Conține leacul pentru 100 de boli. Accesibil și ieftin

Peste 100 de compuşi activi există în grâul verde încolţit organic, considerat „alimentul perfect” datorită faptului că doar 3 litri de suc verde valorează cât peste 70 kg de legume de grădină cultivate, astfel că nu mai miră pe nimeni de ce este atât de folosit în tratarea și prevenirea multor boli.

În prezent se cunoaște că sucul de grâu verde încolțit organic i-a uimit și pe cercetători. Aici s-a ajuns datorită compoziției micronutriționale. Sucul verde are fier, magneziu, calciu, potasiu, fosfor și zinc.

Sunt foar câteva dintre numeroasele minerale care contribuie la valoarea nutrițională a sucului-minune. La acestea se adaugă cantităţi impresionante de clorofilă, aminoacizi,antioxidanţi, enzime, fitohormoni (n.r. – hormone vegetal; substanță prezentă în plante care stimulează înflorirea, creșterea și dezvoltarea acestora) și vitamina A, vitaminele din grupul B, vitamina C, E, K, D şi PP.

Practic, o doză din acest suc este egală cu consumul de vegetale de 2 ½ kg, conţine 92 de minerale esenţiale pentru organism. De asemenea, conţine mai mult de 20 de lipide. Adică mai multe proteine decât orice alt aliment.

În sucul din grâu verde încolțit se găsesc peste 30 de enzime si 70% clorofilă. Sucul supranumit ”sângele verde” este perfect și pentru tratarea neoplaziilor. Clorofila formează legături chimice strânse cu unii agenți cancerigeni, iar asta duce la reducerea sau împiedicarea absorbţiei intestinale a acestora.

Sucul din grâu verde încolțit, minunea naturii

Clorofila neutralizează mulţi radicali liberi și asigură protecție împotriva radiaţiilor şi a efectelor secundare ale chimioterapiei. Consumul sucului-minune are efecte împotriva îmbătrînirii şi pentru cei care sunt  supraponderali sau obezi. Totodată, este foarte bun pentru fumători şi bolnavii de TBC.

Mai trebuie spus că poate fi folosit și de persoanele care au acnee, eczeme și afecţiuni hepatice. Sucul de grâu verde încolţit întăreşte imunitatea și efect calmant asupra sistemului nervos. Îmbunătăţeşte vederea – curăţă organismul de plumb, cadmiu, mercur, aluminiu și cupru, conform noi.md.

În acest context, chiar dacă vremea a început să se răcorească amintim că evz.ro a publicat o listă cu sucurile care te fac să uiți de caniculă și care sunt energizante și revigorante. De asemenea, vă recomandă să citiți ce răspuns a dat reputatul prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi când a fost întrebat dacă putem înlocui cruditățile cu sucuri.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: