Evenimentul Zilei > Sport > UEFA ia în calcul să elimine trei oraşe de pe lista pentru găzduirea Campionatului European
UEFA ia în calcul să elimine trei oraşe de pe lista pentru găzduirea Campionatului European

UEFA ia în calcul să elimine trei oraşe de pe lista pentru găzduirea Campionatului European

Cu mai puţin de o sută de zile până la meciul de deschidere al Campionatului European, UEFA ia în calcul să renunţe la trei oraşe care urmau să găzduiască partide de la turneul final din această vară.

După ce au amânat cu un an disputarea lui EURO 2020, responsabilii forului condus de slovenul Aleksander Ceferin îşi doresc cu orice preţ să permită accesul pe stadioane a unui număr cât mai mare de spectatori. 

De ce ia în calcul UEFA această posibilitate

Lipsa de garanţii oferite, în acest sens, de autorităţile din Spania, Republica Irlanda şi Scoţia i-a determinat pe şefii forului de la Nyon să se gândească tot mai serios să mute aceste dueluri pe alte arene din Europa vestică.   

„Bilbao, Dublin şi Glasgow riscă să fie eliminate de pe lista oraşelor gazdă a Campionatului European, din cauza lipsei de garanţii pe care le pot oferi acestea cu privire la numărul de fani care vor avea acces pe stadioane, la meciurile din iunie” a anunţat ieri, The Associated Press. 

Chiar dacă situaţia epidemiologică de pe „Bătrânul Continent” nu este încă una roză, UEFA îşi pune mari speranţe în programele de vaccinare gândite de executivele europene. 

„UEFA îşi doreşte ca suporterii să poată acoperi cel puţin jumătate din capacitatea arenelor şi e gata să renunţe la găzduirea partidelor de la EURO în acele oraşe care nu pot garanta accesul unui număr semnificativ de spectatori” au mai relatat jurnaliştii de la cunoscuta publicaţie The Associated Press.

Cine e favorit să găzduiască noile meciuri

În cazul în care forul condus de Ceferin va adopta decizia dură de a muta meciurile din aceste trei oraşe, favorită să găzduiască aceste partide va fi celebra arenă din capitala Marii Britanii, „Wembley”. 

„Deşi rata deceselor în Marea Britanie este cea mai mare din Europa, responsabilii de la UEFA au încredere că programul de vaccinare al guvernului de la Londra va face posibilă organizarea, în siguranţă, a mai multor jocuri pe stadionul Wembley” a titrat The Associated Press.

Arena „Wembley” din Londra figurează deja pe lista celor douăsprezece stadioane gazdă a Campionatului European şi urmează să fie locul de desfăşurare a semifinalelor, precum şi a ultimul act, programat pentru data de 11 iulie.   

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.