Udrea: „Statul paralel” a fost implementat în România cu ajutorul CIA

Comisia parlamentară de anchetă pentru alegerile prezidențiale din 2009 i-a audiat, ieri, pe fostul ministru Elena Udrea, ex-ofi țerul de contrainformații al armatei Doru Paraschiv și șeful DGIA, Marian Hăpău. Udrea a explicat cum „statul paralel” creat de foștii șefi SRI George Maior și Florian Coldea a avut ajutor de peste Ocean, chiar de la agenția americană de spionaj CIA, în timp ce în întreaga lume se luptă două forțe: „Soros și cei care se opun acestuia

Udrea a spus că, începând cu 2009, persoane din conducerea DNA și SRI au încercat în permanență, să construiască o structură informală de putere prin care să-și păstreze funcțiile indiferent de regimul politic aflat la putere.

„Cred că are legătură cu ce vedem că se întâmplă acum în America şi este un plan care, în ceea ce ne priveşte pe noi, a fost influenţat şi implementat cu ajutorul partenerilor din CIA ai conducerii SRI, relaţiilor pe care le aveau dl. Coldea, dl. Maior în Statele Unite. A fost un plan care în România a funcţionat, care s-a încercat a fi impus şi în alte ţări. A mai prins şi în altă parte dar la noi cel puţin este de mare succes, probabil având în vedere modelul nostru cultural şi comportamental”, a spus Udrea.

Teoria Soros

De altfel, fostul ministru susținea că este adepta teoriei conform căreia „în lume, în momentul acesta, se luptă două forţe: Soros şi cei din jurul lui şi cei care se opun acestuia şi care sunt destul de puţini”.

„N-am crezut şi, până nu de curând, eram dintre cei care spuneau: nici într-un caz, în România nu există decât statul nostru paralel intern pe care l-a construit Coldea. Am avut o părere, totuşi, exagerat de bună despre el, nu că n-ar fi fost un om care ar fi reuşit să pună în practică un plan complex şi chiar diabolic, dar nu a fost creaţia lui”, a spus fostul ministru în fața parlamentarilor din Comisia de anchetă.

Eleganța lui Coldea

Pe de altă parte, Udrea a subliniat că șefii serviciilor secrete, „în raportul de subordonare” față de forțele din străinătate, acționau în interesul de a-și menține funcțiile „indiferent de cine ar fi fost Președinte după Traian Băsescu”.

„Şefii aceştia de servicii sunt nişte oameni foarte bogaţi. Dacă ne uităm ce avere au şi pe unde locuiesc, pe unde îşi petrece vacanţele şi cum se îmbracă domnul Coldea... Ştiţi că am zis eu la un moment dat că se îmbrăca – na, ca femeie, văd – în Vuitton”, a precizat Udrea.

Contrainformațiile militare

Șeful Direcției Generale de Informații a Apărării (DGIA), Marian Hăpău, a declarat, ieri, în cadrul comisiei parlamentare de anchetă că nici MApN, nici DGIA nu au tehnică pentru a face interceptări, după ce fostul ofiţer de contrainformaţii în cadrul DGIA, Doru Paraschiv, acuzase cu câteva minute înainte supravegherea mai multor persoane fără mandat. În același timp, Hăpău a mai spus că nu a avut informaţii despre existenţa unui comitet de iniţiativă la nivelul MapN privind realegerea lui Băsescu, așa cum a susținut Paraschiv: „DGIA nu are atribuţii pe linia alegerilor”.