Evenimentul Zilei > Politica > Udrea confirmă spusele lui Sebastian Ghiță. De unde primea Kovesi comenzi? „Erau ținte ale sistemului”
Udrea confirmă spusele lui Sebastian Ghiță. De unde primea Kovesi comenzi? „Erau ținte ale sistemului”

Udrea confirmă spusele lui Sebastian Ghiță. De unde primea Kovesi comenzi? „Erau ținte ale sistemului”

Elena Udrea confirmă spusele lui Sebastian Ghiță, conform cărora fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, ar fi primit ordine la Florian Coldea cu ținte clare care trebuiau arestate.

După ce Sebastian Ghiță a spus că 50% dintre arestările pe care le făcea Laura Codruța Kovesi erau din razbunare, iar 50% pe comenzi, Elena Udrea a spus că erau făcute mai degrabă pe comenzi

„Eu cred că mai degrabă pe comenzi. Îmi imaginez că nu avea atâtea ținte personale, persoane pe care să le urască, să aibe emoții negative față de ele, să nu doarmă bine noaptea din cauza lor. Cred că mai degrabă erau comenzi, erau ținte ale sistemului, trebuiau eliminați anumiți politicieni, anumiți oameni de afaceri, anumiți jurnaliști și dânsa executa aceste ordine”, a spus Udrea. 

„Comenzile cred că le primea de la Florian Coldea. Cred că sistemul pe care l-au construit, de asta l-au construit, să decidă cine pleacă, cine vine, cine e arestat, cine nu”. 

Elena Udrea a făcut dezvăluiri la Antena 3, într-o intervenție telefonică din Costa Rica, referitoare și la jurnaliștii Oana Zamfir și Adrian Ursu, dați afară de la postul Realitatea. 

„Vreau să mă refer la doi jurnaliști din postul dumneavoastră care au rămas cu impresia că au fost dați afară pentru că aș fi cerut eu asta. Nu", a spus Elena Udrea. 

Întrebată de Mihai Gâdea dacă se referă la Oana Zamfir și Adrian Ursu, Udrea a confirmat. 

„Ați cerut ca ei să fie dați afară? Așa am înțeles că dânșii au crezut tot timpul", a întrebat-o Gâdea, iar fostul ministru a negat. 

„Am auzit de la Sebastian Ghiță că Kovesi îi spunea pe cine să dea afară și pe cine să păstreze. Niciodată n-am cerut să fie dat un jurnalist afară. Niciodată nu mi-aș fi putut permite să spun eu cine să plece și cine să stea”, a spus Udrea.